• Thierry Baudet
    Fractievoorzitter FVD

    Dr. mr. Thierry Baudet (1983) studeerde rechten en geschiedenis en promoveerde in 2012 op het proefschrift The Significance of Borders aan de Rechtenfaculteit Leiden. In 2014 richtte hij Stichting Forum voor Democratie op, waarvan hij twee jaar lang de enige bestuurder was. Sinds 2017 is hij fractievoorzitter van FVD in de Tweede Kamer.

    Video's van Thierry Baudet

    Moties, schriftelijke vragen en artikelen

    Artikel
    Florida verbiedt coronapaspoort
  • Wybren van Haga
    Corona, Economie, Buitenlandse Handel, Defensie

    Ir. Wybren van Haga (1967), ingenieur, ondernemer en Kamerlid voor FVD. In de afgelopen periode heeft hij zich vooral bezig gehouden met het MKB, met klimaat en energie, en met buitenlandse handel. Sinds de coronacrisis richt Van Haga zich op het bestrijden van de disproportionele en ineffectieve maatregelen.

  • Olaf Ephraim
    Financiën, Euro, Cultuur

    Olaf Ephraim (1965) is bedrijfseconoom. Na een lange en zeer succesvolle carrière in de financiële wereld is hij gaan investeren in jonge bedrijven en startups.

    Video's van Olaf Ephraim

  • Hans Smolders
    Immigratie, Sport

    Hans Smolders (1960) heeft als topsporter en ondernemer een mooie carrière achter de rug. In 2002 ging hij Pim Fortuyn helpen. Op 6 mei was hij getuige van de moord en heeft hij samen met de politie Volkert van der Graaf gepakt. In 2006 besloot hij in Tilburg politiek actief te worden en dat bleek zeer succesvol.

    Video's van Hans Smolders

  • Simone Kerseboom
    Buitenlandse Zaken, Onderwijs

    Dr. Simone Kerseboom (1984) is fractievoorzitter van FVD in Limburg. Ze komt oorspronkelijk uit Roosendaal (Brabant), maar verhuisde op twaalfjarige leeftijd naar Zuid-Afrika. Daar promoveerde ze in de geschiedenis en is ze gespecialiseerd in de natiestaat en nationale identiteit.

    Video's van Simone Kerseboom

  • Gideon van Meijeren
    Justitie & Veiligheid, Landbouw, Binnenlandse Zaken

    Mr. Gideon van Meijeren (1988) is geboren en opgegroeid in Doetinchem. Na zijn middelbare-schooltijd was hij 3,5 jaar beroepsmilitair. Hij heeft in Nijmegen rechten gestudeerd en is afgestudeerd in het staatsrecht. Na zijn studie verhuisde hij naar Den Haag voor een baan als wetgevingsjurist op het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

    Video's van Gideon van Meijeren

  • Freek Jansen
    Onderwijs, Jongeren, Klimaat, Innovatie

    Frederik Jansen (1992) is politicoloog, beleidsmedewerker voor FVD in de Tweede Kamer en voorzitter van de Jongerenvereniging Forum voor Democratie (JFVD). In de Tweede Kamer wil hij zich inzetten voor betaalbare woningen voor jongeren, de herinvoering van de basisbeurs en in het algemeen voor jongeren een stem zijn in de politiek.

    Video's van Freek Jansen

  • Pepijn van Houwelingen
    EU, Referenda, Sociale Zaken, Volksgezondheid

    Dr. Pepijn van Houwelingen (1980) studeerde technische bedrijfskunde (Universiteit Twente), Japankunde en (wijsbegeerte van de) economie (Erasmus Universiteit) en voltooide zijn proefschrift over sociaal kapitaal en buurtgroepen aan de Hiroshima City University.