Forum voor Democratie doet mee aan de verkiezingen in Purmerend! Over minder dan twee maanden kunnen de inwoners van de nieuwe fusiegemeente eindelijk kiezen voor échte verandering. Voor inspraak, voor een open en vrije samenleving. FVD stelt namelijk als enige partij een fundamenteel andere visie tegenover die van de gevestigde kartelpartijen. Er valt tijdens de aankomende herindelingsverkiezingen op 24 november dus voor het eerst écht iets te kiezen.

Om onze doelen te verwezenlijken, hebben we een fantastische lijst samengesteld!

Met veel trots presenteert FVD daarom de top 3 van de kandidatenlijst voor de herindelingsverkiezingen van Purmerend. Dit zijn de mensen die het FVD-geluid op gemeenteniveau gaan vertolken - alle klassieke FVD-thema’s, gebaseerd op de lokale behoeften van de inwoners van Purmerend en Beemster.

Daniël Pardoen

Daniël Pardoen (44 jaar)

“Een goed ondernemersklimaat”

Daniël is als voormalig ICT-ondernemer o.a. voorzitter geweest van de Purmerendse ondernemersvereniging PRO en stichting Purmerend 2000 plus. Hij was medeoprichter en bestuurslid van stichting PurmerValley. Sinds de ingrijpende corona-maatregelen ons land in hun greep houden, maakt hij zich hard voor de continuïteit van onderwijs voor kinderen. Onder andere met zijn succesvolle initiatief Ik Wil Gewoon Naar School, dat ouders, kinderen en leraren verbindt. “Ik zal mijn maatschappelijke werk doortrekken en me ook in de gemeenteraad inzetten voor o.a. een goed ondernemersklimaat. Dat betekent natuurlijk ook een einde aan alle QR-restricties.”

Debora Tollenaar

Debora Tollenaar (48 jaar)

“Purmerenders met elkaar verbinden en in beweging brengen”

Debora zet zich sinds ze haar BSc Maatschappelijk Werk haalde op een concrete manier in voor de maatschappij. In de praktijk betekent dat het adviseren, coachen en trainen van mensen. Met een positieve mindset - de FVD-mindset - gezamenlijk doelen bereiken: “Mijn aandacht zal in de gemeenteraad liggen bij jongeren en gezinnen. Purmerenders met elkaar verbinden en in beweging brengen - juist ook als je wordt tegengewerkt of uitgesloten.”

Martin Gennissen

Martin Gennissen (75 jaar)

“De bevolking moet kunnen meespreken over de grote vraagstukken die spelen in de gemeenten”

Martin is een inmiddels gepensioneerde ondernemer uit Middenbeemster. Tijdens zijn werkzame leven verkocht hij onder meer bakkerijproducten en modieuze fournituren. Eenmaal verkozen in de gemeenteraad wil Gennissen zich inzetten voor het referendum: “De bevolking moet kunnen meespreken over de grote vraagstukken die spelen in de gemeenten”, doelend op onder andere de gemeentefusie tussen Purmerend en Beemster, die zonder burgerraadpleging doorgang heeft gevonden.

BEDANKT VOOR

UW STEM!

WIJ GAAN AAN DE SLAG.

Wat FVD wil in Purmerend

  • Fusie tussen Purmerend en Beemster terugdraaien
  • Invoering van een lokaal referendum om de democratie te herstellen
  • Afschaffing van de buitenproportionele coronamaatregelen, samenleving weer vrij: geen ‘testsamenleving’, geen prikbussen en geen inzet BOA’s om de discriminerende QR-code te handhaven
  • Veiligheid waarborgen: nooit op verzoek van de landelijke politiek een AZC openen
  • Woningen blijvend voorzien van betrouwbare, betaalbare energie, door ze niet gedwongen van het gas te halen
  • Beschikbare ruimte in de gemeente ten goede laten komen aan de huidige bewoners van Purmerend en Beemster - niet aan windmolenparken en zonneweides
Verkiezingsprogramma

Bekijk het hele FVD-verkiezingsprogramma

Download het hele programma in PDF of lees het hierboven per standpunt.