menu

Race tussen FVD en PvdA-GroenLinks: wie wordt de grootste?

Race tussen FVD en PvdA-GroenLinks: wie wordt de grootste?

Na de overwinning van de PVV op 22 november trekt de gevestigde orde alles uit de kast om de vorming van een rechtse coalitie te dwarsbomen. Het mediakartel laat van zich horen, maar ook linkse politieke partijen zitten niet stil.

GroenLinks en PvdA hebben zich verenigd onder één vlag.

Het nachtmerriescenario waarin Frans Timmermans premier wordt, is allesbehalve uitgesloten.

De fusie van de linkse partijen heeft namelijk als gevolg dat Timmermans beschikt over meer financiële middelen dan welke partij dan ook. Hoe dat kan? Tezamen hebben GroenLinks en PvdA 73.342 leden. De enige politieke beweging die serieus wedijvert met de club van Timmermans om de grootste ledenpartij te worden, is Forum voor Democratie.

Hoe zit het ook alweer met leden en partijfinanciering?

Politieke partijen krijgen subsidie uit één grote pot. De inhoud van die pot wordt verdeeld op basis van ledenaantal. Hoe méér leden een partij heeft, hoe méér subsidie er wordt toegekend - en hoe mínder subsidie er overblijft voor andere partijen.

Forum voor Democratie is nu aan zet. Rechts Nederland rekent op ons.

Zoals bekend heeft de PVV geen ledenstructuur. De énige partij die Timmermans kan afstoppen en zijn subsidie kan ontnemen, is Forum voor Democratie. Maar dan moet rechts Nederland wel massaal lid worden van onze veranderingsbeweging!

Een nieuwe strijd is losgebarsten. Na 22 november is 1 januari met afstand de belangrijkste dag van dit politieke jaar.

Op 1 januari 2024 stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken vast hoeveel leden iedere partij heeft. Die datum wordt ook wel de peildatum genoemd. We moeten doen wat we kunnen om Timmermans en zijn partij de genadeklap uit te delen. Word dus vóór 1 januari lid van Forum voor Democratie!

Word lid van FVD!