Johan Almekinders
Fractievoorzitter

Johan Almekinders (1975) is  fractievoorzitter voor FVD in de Provincie Overijssel. Johan is getrouwd en vader van 3 jonge kinderen. Hij is opgegroeid in Enschede en inmiddels woonachtig in Lonneker. Hij zette een aantal succesvolle (online) bedrijven op en gaat nu de politiek in om het partijkartel te doorbreken. Wil bereiken dat de provincie zich gaat beperken tot het uitvoeren van een klein aantal kerntaken en zich niet bezondigd aan symboolpolitiek.

Frederik Tattersall
Vicevoorzitter

Frederik Tattersall (1980). Vice-fractievoorzitter en woordvoerder Natuur & Water, Ruimtelijke Ordening en Luchtvaart. Frederik is getrouwd en vader van een dochter en zoon. Hij heeft een voorliefde voor luchtvaart, geschiedenis en cultuur. Is de politiek ingegaan om Nederland ongeschonden door te geven aan zijn kinderen en de generaties daarna. Als Statenlid in Overijssel wil hij zich inzetten voor het behoud van ons prachtige landschap, de bossen en de natuur. Dus geen windmolens en zonneweiden, maar groen!

Johan Stuut
Economie & Financiën

Johan Stuut (1966). Johan is getrouwd en vader van 3 dochters. Hij is opgegroeid in Den Haag en woont sinds 1997 in Twente (Nijverdal). Hij heeft twaalf jaar lang als lid en fractievoorzitter van een lokale partij deel uitgemaakt van de gemeenteraad van Hellendoorn. Johan is werkzaam als zelfstandig interim manager in het onderwijs. Hij wil zijn politieke ervaring gebruiken om de democratie in Overijssel te versterken. Hij is o.a. woordvoerder Financiën,  Landbouw en Natuur voor Forum voor Democratie in de Provinciale Staten. 

Andreas Bakir
Energie & Milieu

Andreas Bakir (1994). Andreas heeft informatica gestudeerd en is naast zijn werkzaamheden als Statenlid werkzaam voor de tweede kamer fractie van FVD. Hij is van Assyrisch/Aramese komaf. Wil zich inzetten voor democratische vernieuwing, het stoppen van de ondoordachte en onrealistische klimaatplannen, het stoppen van de oneindige immigratiestroom, en voor een Nederland waar wij weer trots op kunnen zijn. Als Statenlid in Overijssel is hij woordvoerder voor het dossier klimaat en milieu.

Stijn Hesselink
Landbouw

Stijn Hesselink (1996). Stijn is met 23 jaar ons jongste Statenlid in de fractie. Vanuit zijn woonplaats Albergen is hij met voorkeursstemmen in de Provinciale Staten verkozen. Stijn studeert International Business & Languages op Hogeschool Saxion in Enschede. Naast zijn studie is hij expeditiemedewerker bij een bedrijf in de oliebranche. Hij is maatschappelijk actief bij carnavalsvereniging De Bokk’n Hörnkes en bij de organisatie van Paaspop Albergen. In Overijssel is hij woordvoerder Cultuur en Openbaar Vervoer. Ook is hij tweede woordvoerder Landbouw.

Theo Nuijten
Burgerlid

Theo J Nuijten (1949). Theo is geboren te Zandvoort en als gepensioneerde woonachtig in Markelo.  Hij is Burgerlid voor FVD,  in de provincie Overijssel. Heeft de zeevaartschool in Amsterdam afgerond, grote vaart en kustvaart tot 1970, daarna in diverse functies in het beroepsgoederenvervoer tot 2017. Transport & logistiek en Vrij wonen op recreatie parken,  zijn zijn belangrijkste interesses.