FVD Tweede Kamerlijst 2021
 1. Dr. mr. Thierry Baudet (1983) studeerde rechten en geschiedenis en promoveerde in 2012 op het proefschrift The Significance of Borders aan de Rechtenfaculteit Leiden (promotoren: Paul Cliteur en Roger Scruton). Hij schreef voor NRC Handelsblad en Elsevier en werkte enige tijd als redactie-adviseur voor Buitenhof. Baudet publiceerde twaalf boeken, waaronder De Aanval op de Natiestaat en Oikofobie, maar ook een inleiding in de klassieke muziek en twee romans. In 2014 richtte hij Stichting Forum voor Democratie op, waarvan hij twee jaar lang de enige bestuurder was. Sinds 2017 is hij fractievoorzitter van FVD in de Tweede Kamer.
 2. Ir. Wybren van Haga (1967), ingenieur, ondernemer en Kamerlid voor FVD. In de afgelopen periode heeft hij zich vooral bezig gehouden met het MKB, met klimaat en energie, en met buitenlandse handel. Helaas werd in het laatste jaar alles overschaduwd door de coronacrisis, waarbij de kabinetsmaatregelen ongelofelijke schade hebben toegebracht. De lockdowns zijn volstrekt onnodig en ineffectief en Van Haga zal er alles aan gaan doen om de schade ongedaan te maken en onze vrijheid weer terug te krijgen.
 3. Olaf Ephraim (1965) is bedrijfseconoom. Na een lange en zeer succesvolle carrière in de financiële wereld is hij gaan investeren in jonge bedrijven en startups. Voor de UvA/NIBE SVV Academie voor Bank en Verzekeringen is hij jarenlang docent geweest in onder meer de CIRA (Certified Integrated Risk Advisor) en Bankiers Opleiding. Nooit had hij gedacht om in de politiek te gaan. Maar toen hij zag dat het met Nederland de verkeerde kant op dreigt te gaan heeft hij naar een manier gezocht om het tij te keren. Met FVD kunnen we dit, als Nederlanders, voor onze kinderen en voor Nederland.
 4. Hans Smolders (1960) heeft als topsporter een mooie ijshockeycarrière achter de rug. Tevens is hij een succesvol ondernemer geweest in de koeltechnische branche. In 2002 ging hij Pim Fortuyn helpen. Op 6 mei was hij getuige van de moord en heeft hij samen met de politie Volkert van der Graaf gepakt. In 2006 besloot hij in Tilburg politiek actief te worden en dat bleek zeer succesvol. Lijst Smolders is nu dan ook de grootste partij in Tilburg. De laatste 3 keer is hij door de Tilburgers telkens gekozen tot politicus van het jaar. In 2019 werd Smolders als lijstduwer voor FVD in de provincie gekozen met een recordaantal voorkeurstemmen.
 5. Dr. Simone Kerseboom (1984) is fractievoorzitter van FVD in Limburg. Ze komt oorspronkelijk uit Roosendaal (Brabant), maar verhuisde op twaalfjarige leeftijd naar Zuid-Afrika. Daar promoveerde ze in de geschiedenis en is ze gespecialiseerd in de natiestaat en nationale identiteit. In 2015 keerde ze terug naar Nederland, waar ze nu als trotse Limburgse haar eigen vertaalbedrijf heeft. Simone wil zich inzetten voor het beschermen van onze prachtige Nederlandse identiteit, geschiedenis en erfgoed. Tevens wil Simone als een sterk tegengeluid fungeren voor identiteitspolitiek.
 6. Mr. Gideon van Meijeren (1988) is geboren en opgegroeid in Doetinchem. Na zijn middelbare-schooltijd was hij 3,5 jaar beroepsmilitair. Hij heeft in Nijmegen rechten gestudeerd en is afgestudeerd in het staatsrecht. Na zijn studie verhuisde hij naar Den Haag voor een baan als wetgevingsjurist op het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij is fractievoorzitter in Zuid-Holland en werkt als beleidsadviseur voor de Tweede Kamerfractie. Hij gaat zich inzetten voor de bestrijding van het huidige wanbestuur en het herstel van onze democratie.
 7. Frederik Jansen (1992) is politicoloog, beleidsmedewerker voor FVD in de Tweede Kamer en voorzitter van de Jongerenvereniging Forum voor Democratie (JFVD). In de Tweede Kamer wil hij zich inzetten voor betaalbare woningen voor jongeren, de herinvoering van de basisbeurs en in het algemeen voor jongeren een stem zijn in de politiek.
 8. Dr. Pepijn van Houwelingen (1980) studeerde technische bedrijfskunde (Universiteit Twente), Japankunde en (wijsbegeerte van de) economie (Erasmus Universiteit) en voltooide zijn proefschrift over sociaal kapitaal en buurtgroepen aan de Hiroshima City University. Hij was betrokken bij de oprichting van het Burgerforum-EU en Burgercomité-EU – organisaties die zich inzetten voor een grondige hervorming van onze democratie – en stond aan de wieg van het Oekraïnereferendum. In februari 2021 verschijnt van zijn hand bij het Renaissance Instituut het boek ‘Microfobie’ over het belang van grenzen en kleinschaligheid.
 9. Ralf Dekker (1957) studeerde geologie en daarna bedrijfskunde. Hij werd werkzaam in de consultancy en het bankwezen en werd uiteindelijk lid van de Raad van Bestuur van de Rabobank. In 2011 werd Dekker voorzitter van De Groene Rekenkamer, een klimaat- en milieukritische stichting. In 2019 werd hij statenlid voor FVD in Noord Holland. Dekker heeft 2 kinderen en woont in Amsterdam. Ieder jaar fietst hij de Mont Ventoux op (en af).
 10. Joyce Vastenhouw (1988) is zangeres, zangcoach en Human Resource specialist. Ze publiceerde het boek ‘Binden & Boeien’ - over het aantrekken en behouden van mensen en goed leiderschap. Vastenhouw richtte in 2020 de FVD MKB-Club op. Met haar veelzijdige achtergrond kan zij zich met recht inzetten voor het belang van een sterk MKB, sociale rechtvaardigheid en familiewaarden: een sterke vrouw die opkomt voor de volgende generatie.
 11. Dr. Arjan de Kok (1962) is fractievoorzitter van FVD Gelderland. Hij studeerde werktuigbouwkunde, bedrijfskunde en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Hij is werkzaam bij Politie Nederland en heeft 20 jaar ervaring als business consultant in de industrie. Arjan is vanaf eind 2016 actief voor FVD en stond al op de Tweede Kamerlijst in 2017. Hij wil zich onder andere inzetten voor de portefeuille Veiligheid, maar ook voor de ZZP’ers en de transportsector. Hij is christen, getrouwd en heeft drie (volwassen) kinderen.
 12. Dennis Boom (1969), horeca- en detailhandel-ondernemer in hart en nieren. Daarnaast actief als commissaris bij Koninklijke Horeca Nederland en één dag in de week docent op een horeca vakschool. Als ondernemer ervaart Boom dagelijks de problemen die een MKB'er ondervindt als gevolg van onredelijk en onuitvoerbaar beleid. Hij staat met beide benen vol in de maatschappij en ziet dat veel zaken anders moeten. Via de politiek wil hij bijdragen aan de noodzakelijke veranderingen.
 13. Joris van den Oetelaar (1983), self-made ondernemer, getrouwd, drie kinderen. Met zijn familie is hij gezamenlijk eigenaar van manege- en evenementenlocatie De Molenheide in Schijndel. Daarnaast is hij directeur/eigenaar van het Britse Anglo European Studbook, horecamanager van Paaspop, organisator van evenementen, waaronder concours hippiques en concerten. Al sinds zijn 17e is Van den Oetelaar politiek actief, en sinds 2019 is hij namens FVD lid van de Provinciale Staten in Noord-Brabant. Hij is voorstander van eerlijkheid, van eigen initiatief en ondernemerschap, van het gezonde verstand en van behoud van de Nederlandse cultuur.
 14. Anton de Lange (1961) is een energiek en onderhoudend persoon die met passie opkomt voor de dingen waar hij in gelooft. Als re-integratiecoach en leerkracht is het zijn uitdaging om met humor en dynamiek zijn groep zelfvertrouwen te geven. Zijn geloof in rechtvaardigheid en realisme zet hij door als statenlid in Flevoland, waar hij zich onder andere verzet tegen de onzinnige verduurzamingspolitiek. Zijn interesse in geschiedenis en geopolitiek overtuigt hem van het belang van de soevereiniteit en eigen identiteit van een land.
 15. Samuel Jong (1993) komt uit Castricum. Hij is hoofdredacteur media voor Forum voor Democratie en beleidsmedewerker in de Tweede Kamer. Hiervoor behaalde hij twee masters op het gebied van politicologie en internationale veiligheid, liep hij stage op de Nederlandse ambassade in Georgië en werkte hij bij een belangenorganisatie. “We zijn het aan de volgende generaties Nederlanders verplicht om een vrij en soeverein Nederland door te geven. Ik wil me inzetten voor een buitenlandbeleid dat écht in het Nederlands belang staat.”
 16. Silvio de Groot (1970) is geboren en getogen in Haarlem, maar woont sinds 20 jaar in de Duin- en Bollenstreek. Hij is hoofd van het FVD-partijkantoor en Statenlid voor FVD in Zuid-Holland. Silvio heeft ruime leidinggevende ervaring in digitale en traditionele media, zoals Bertelsmann, Metro, Telegraaf Media Groep en Comcast. Hij heeft zich aangesloten bij Forum voor Democratie om Nederland democratischer en eerlijker te maken.
 17. Andreas Bakir (1994) heeft een Assyrische afkomst en komt uit Enschede. Bakir studeerde informatica en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van robuuste IT-systemen. Als Assyriër weet hij hoe het is om in een diaspora te leven en wil Nederland hiervoor behoeden, daarom wil hij zich gaan inzetten om de migratiestromen aan banden te leggen.
 18. Daniël Osseweijer (1978) is geworteld met zijn gezin in het noorden van Nederland, maar afkomstig uit het westen van het land. Hij houdt van de nuchterheid van de noorderling en de directheid van de westerling. Gek op geschiedenis, fietsen en natuur. Statenlid in de Provincie Groningen, voor onder meer de dossiers landbouw, economie en infra. Osseweijer is daarnaast werkzaam als IT/Business analist. Met zijn analytische vaardigheden, groot rechtvaardigheidsgevoel en inmiddels opgebouwde ervaring vanuit de Provinciale Staten wil hij Nederland mooier en sterker maken.
 19. Carola Dieudonné (1991) werkt sinds 2017 als directiesecretaresse bij een offshore bedrijf in de energiemarkt. Dieudonne ging naar een Duits-Portugees Gymnasium in Portugal. Ze spreekt zes talen, waarvan vier vloeiend. Aan de Universiteit Leiden behaalde ze een master in Russische en Euraziatische studies. Vanaf 2015 is ze actief voor FVD, waaronder kandidaat Tweede Kamerlid in maart 2017.
 20. Martin Bos (1980) uit Middelburg is Statenlid voor Forum voor Democratie in de Provincie Zeeland. Na zijn studie is Bos gaan werken als geschiedenisdocent in het voortgezet onderwijs. Hierna heeft hij jarenlang gewerkt in het Europees Parlement. Momenteel loodst hij, als zelfstandig adviseur op het terrein van EU-regelgeving, bedrijven en instellingen door het bureaucratische Brusselse moeras heen. Martin hecht grote waarde aan een vrij en soeverein Nederland dat vanuit eigen kracht internationaal samenwerkt met andere landen.
 21. Erwin Jousma (1977), wiskundige en voormalig beroepsmilitair, is rekendocent op het Friesland College en Statenlid voor Forum voor Democratie in Friesland. Daarnaast was hij werkzaam als teammanager in het bankwezen en filiaalmanager in een winkel voor mobiele telefonie. Zijn tijd als beroepsmilitair bracht hem de basis voor wie hij nu is, niet alleen door de opleiding maar ook de bijzondere ervaring van zes maanden uitzending naar Kosovo.
 22. Nynke Koopmans-Van der Veen (1972) heeft met haar man en drie (volwassen) kinderen een melkveebedrijf in Tytsjerk. Hiervoor werkte ze 25 jaar lang op een advocatenkantoor waar ze onder meer de financiële administratie verzorgde. Vanaf 2010 was ze Raadslid en Statenlid voor de VVD, en vanaf 2019 raadslid onder de naam Partij voor de Boeren. Haar hobby’s zijn paardrijden, schaatsen en fietsen.
 23. Mr. Yanick Chevalier (1993) komt uit Alphen aan den Rijn en is jurist, programmeur en Korporaal bij de Luchtmacht. Hij is afgestudeerd in civiel recht aan de Universiteit Leiden en is zich vervolgens gaan specialiseren in Forensische ICT. Met zijn expertise op het gebied van digitaal bewijsmateriaal zet hij zich bij FVD in op belangrijke digitale thema's zoals privacy en cybersecurity.
 24. Robin de Keijzer (1996) is persvoorlichter voor Forum voor Democratie en secretaris van de JFVD, de jongerentak van Forum voor Democratie. Ze studeerde Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam en schreef haar masterscriptie over Alexis de Tocqueville en identiteitspolitiek. Ze is al sinds het begin betrokken bij FVD, waardoor ze de partij zag uitgroeien van een kleine denktank tot de grootste politieke beweging van Nederland.
 25. Lex Cornelissen (1993) komt uit Eindhoven en studeert geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Binnen zijn studie specialiseert hij zich in migratiegeschiedenis en de geschiedenis van Oost-Europa. Daarnaast werkt hij bij de Tweede Kamerfractie van FVD als fractieondersteuner. Cornelissen heeft tal van opiniestukken en artikelen geschreven die gepubliceerd werden in verscheidene media, zoals De Volkskrant en Elsevier. Ook was hij medeauteur van De Europese Spagaat (2017).
 26. Bart van der Werf
 27. Mr. Sam van der Pol (1987) is geboren en getogen in Den Haag, waar ze nog steeds woont. Tijdens haar studietijd is ze naar Leiden uitgeweken om Rechtsgeleerdheid te studeren. Ze werkt als fractiemedewerker bij FVD en wil zich ook de komende jaren gaan inzetten voor een veilig en vrij Nederland, voor koopkrachtverbetering van de hardwerkende Nederlander en voor een vereenvoudiging van ons regelsysteem.
 28. Tom Rotmans (1990) woont in Arnhem en is ondernemer in de internationale IT & Marketing. In het verleden was hij werkzaam bij de Immigratie & Naturalisatie Dienst (IND) waar hij de problemen omtrent de massale immigratiestromen van dichtbij meemaakte. Hij studeerde Internationale Betrekkingen en was onder meer verslaggever en presentator bij diverse regionale omroepen. Zijn speerpunten zijn bestuurlijke en democratische vernieuwing tezamen met een realistisch beleid op het gebied van de EU, immigratie en klimaat.
 29. Hendrikus Velzing (1957) is fractievoorzitter voor FVD in Drenthe en vanaf het allereerste begin betrokken bij de partij. Hij is al jaren ondernemer en in die hoedanigheid eigenaar van Elektromotoren Emmen/Delfzijl. Buiten zijn ondernemerschap is hij 40 jaar voorzitter geweest van twee topsportclubs in handbal en tafeltennis. Hij was actief in de lokale politiek in Emmen, en zet zich daarnaast in voor de acceptatie van de LHBTI's van ons land en daarbuiten. Door zijn openheid en toegankelijkheid wil hij bijdragen aan een maatschappij van gelijkheid voor iedereen, zoals ook in de Grondwet is vastgelegd.
 30. Melina van der Velden (1985) werkt sinds 2016 in het Europees Parlement. Zij is voor FVD vanaf de start in Brussel als politiek assistent verantwoordelijk geweest voor de commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken. Afgestudeerd als Master in Business Administration volgt zij naast haar werk een Master in Europees Recht. Melina heeft een internationaal levenspad bewandeld: stagiair bij de Verenigde Naties in Genève, student aan de universiteit in Mexico en vele jaren werkervaring in internationale sales en marketing, waaronder in Duitsland en België. Melina zet zich in voor een sterk en soeverein Nederland.
 31. Ab Kuijer (1962), radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar van een internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Kuijer was betrokken bij de oprichting en promotie van Jongerenradio WAPS en BNN. Hij is auteur van de marketinguitgave 'Think Small, Grow Big' en woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk waar hij de . eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce werd aan de Cote d’Azur. Kuijer is gelukkig getrouwd met Jo.
 32. Harm van Essen (2001) is geboren in Terneuzen en daarna al snel verhuisd naar Wageningen, waar hij tot zijn elfde gewoond heeft. Daarna is hij gaan wonen in Gouda waar hij het atheneum gevolgd heeft. Nu studeert Harm rechtsgeleerdheid in Leiden, en daarnaast is hij werkzaam voor de Tweede Kamerfractie van FVD.
 33. Fred Walravens (1960) is fractievoorzitter voor FVD in de provincie Zeeland. Walravens was ruim 30 jaar werkzaam als chemisch ingenieur voor Dow Chemical in Terneuzen en in diverse landen over de wereld. Hij is getrouwd, vader van een zoon en een dochter en zet zich in voor een sterk Zeeland waar het goed wonen, werken en recreëren is. Op landelijk niveau zet Walravens zich in voor meer Kernenergie, wat gezien de kerncentrale en de extra mogelijkheden in Borssele, tevens een unieke kans is voor Zeeland.
 34. Carlos Klazinga (1995), geboren in Leeuwarden en getogen in Deventer is kandidaat 34 op de kieslijst. Carlos is recent afgestudeerd als grafisch vormgever en is inmiddels werkzaam als mediavormgever bij Forum voor Democratie. Naast deze werkzaamheden is hij ook sinds een anderhalf jaar fractiemedewerker bij FVD Gelderland en is hij al bijna 3 jaar actief als coördinator bij de JFVD.
 35. Ruby Driessen (1991) groeide op in Venlo, Limburg. Na acht jaar in Tilburg te hebben gewoond voor studie, keerde hij terug naar Limburg. Met zijn achtergrond in organisatiewetenschappen is Ruby ondernemer in de consultancy sector, tevens geeft hij incidenteel trainingen aan de zakelijke markt. Sinds 2019 is hij actief voor FVD in de fractie Limburg. Hier neemt hij onder anderen de commissie Financiën Economie en Bestuur op zich. Hierin staat hij voor het terugdringen van het oerwoud aan subsidies en het ondersteunen van de echte motor van onze economie, het MKB. Tevens dient de overheid een betrouwbare partner te zijn voor burger en rijk. Bestuurlijke vernieuwing is hard nodig om dit weer voor elkaar te krijgen.
 36. Wouter Verbraak (1995), geboren en getogen in Roosendaal zet zich al geruime tijd in namens Forum voor Democratie. Hij werd lid in 2017, om vervolgens na verschillende vrijwilligersactiviteiten aan de slag te gaan als fractiemedewerker namens de Brabantse FVD-fractie. Dé provincie waar Forum voor Democratie meebestuurt. Tegenwoordig maakt Wouter deel uit van het landelijk campagneteam waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de campagne-tour in aanloop richting de verkiezingen van 17 maart.
 37. Floris van der Knoop (1977) heeft in zijn jeugd gewoond in Londen, Singapore en Bloemendaal. Na zijn diploma Gymnasium ging hij werken op een kibboets in Israël. Daar is hij politiek geëngageerd geraakt en beslissingen op het wereldtoneel verbazen hem nog dagelijks. Floris woont samen met zijn vriend Nicky in Zandvoort. Hij werkt als fractiemedewerker voor FVD Noord-Holland. Daarvoor was hij 10 jaar cliëntmanager bij een thuiszorgorganisatie in Kennemerland. Voor onze ouderen wil Floris zich ook in de Tweede Kamer gaan inzetten.
 38. Johnny Bos
 39. Geert Jeelof (1948), Oud-Beijerlander met Rotterdamse wortels. Nautische opleiding gevolgd en als stuurman de wereldzeeën bevaren naar bestemmingen op 5 continenten. Afgeronde opleiding pedagogische academie en werkzaam geweest in basisonderwijs als directielid van De Catamaran, de sportiefste en één van de beste en grootste basisscholen van Rotterdam. In Oud-Beijerland oprichter van lokale partij BINT en 12 jaar als fractievoorzitter van deze grootste collegepartij gefunctioneerd.
 40. Johan Talsma (1987) kwam in 2018 met zijn eigen partij genaamd Eerste Lokale Partij Noard East-Fryslân in de gemeenteraad. Hij is zeer politiek gedreven en volgt landelijk alles op de voet. Talsma houdt van transparant en open bestuur. Geen achterkamertjespolitiek. Hij houdt van feiten en wanneer nodig stevig erop ingaan om zo de juiste feiten boven water te krijgen.
 41. Jasper van der Voort (1990) werd geboren als tuinderszoon in een hardwerkend gezin in het Westland. Hij is trots op deze achtergrond, net zoals hij trots is op de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Na afronding van het MBO is hij naar de Tuinbouwschool gegaan. Hij rondde die opleiding in 2 jaar af en werkte zich daarna op tot bedrijfsleider in het bedrijf van zijn familie.
 42. Johan Dessing (1966) is senator en fractievoorzitter van FVD Noord-Holland. Hij is al 30 jaar werkzaam als Outbound Planner / Assistent Luchtverkeersleider in de verkeerstoren van Schiphol. Dessings specialiteiten zijn Infrastructuur en Ruimtelijke ordening. Geen windturbines en zonneparken maar meer woningen, behoud van landbouw en natuur, en nadenken over een nieuwe Nationale Luchthaven in zee.
 43. Peter Vermaas (1987) woont met zijn gezin op de Veluwe en is sinds 2019 actief voor FVD in de Provinciale Staten van Gelderland. Daar zet hij zich onder andere in tegen de enorme verspilling van belastinggeld aan bijvoorbeeld obsessieve, administratieve CO2 reductie. Daarnaast is Vermaas Business Analyst bij een machinebouwer. In beide banen is voor hem een logische, rationele benadering belangrijk die past bij zijn achtergrond als toegepast wiskundige.
 44. Pieter Mink (1966) werd geboren in Hillegom. Hij verhuisde voor zijn studie aan de HTS Utrecht naar Breukelen en woonde enkele jaren in Zeist. Tegenwoordig woont hij afwisselend in Hillegom en het Franse Bourbon l’Archambault. Pieter is in 1994 getrouwd en heeft twee kinderen. Sinds 1997 is hij ondernemer in de ICT en actief in de energiemarkt. Hij was betrokken bij het Burgerforum-EU en het Burgercomité-EU.
 45. Peter Verstegen (1965) is boer, natuurbeheerder, uitvinder, techneut, vrijdenker, piloot, jager, idealist, pionier, levensgenieter en wandelaar. Er is vrijwel niets waar hij geen interesse in heeft. De thema`s milieu, klimaat, energie en gezondheid hebben al jaren zijn bijzondere interesse. De huidige beleidsvoering is gebaseerd op verkeerde aannames. Door zijn onderzoekend karakter en sterk rechtvaardigheidsgevoel strijdt hij tegen angst-denken en sentimentele deug-politiek. Veel beleid is onhaalbaar en onbetaalbaar!
 46. Dr. Gert Jan Mulder (1958) is woonachtig in Uruguay op zijn boerderij en toch áltijd uiterst betrokken bij zijn vaderland. Gepromoveerd bedrijfseconoom, boer, vader van zes kinderen, columnist en vrolijke elektrische rolstoelgebruiker. Vol energie en levenslust, optimist en overtuigd dat het in Nederland met FVD heel anders en vooral veel beter kan.
 47. Hans Hugenholtz (1950) studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Reeds in zijn studietijd had hij zijn eerste bedrijven, daarna werd hij partner bij Zadelhoff Makelaars en begon in 1992 met HPG Hugenholtz Property Group in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Hij bekleedt diverse Commissariaten/functies binnen de autosport en de auto industrie. Hij is actief autosport coureur sinds 1970 en heeft over de hele wereld meer dan 650 races gereden. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen en 4 kleinkinderen.
 48. Robert Jan Staartjes (1959) studeerde economie en was werkzaam bij IBM Nederland. Sedert 1990 is hij zelfstandig ondernemer en oprichter van diverse bedrijven, die internationaal actief zijn op het gebied van verkeer, parkeren en handhaving. Hij is vader van twee dochters. Zijn hobby’s zijn zeilen, skiën, bergbeklimmen en triatlon. Tevens is hij voorzitter van de goede doelen stichting “a better place foundation”.
 49. Anton van Schijndel (1960) studeerde rechten en bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde een Master in International Affairs aan de Columbia University te New York. Vanaf begin jaren ‘90 werkte hij als advocaat in New York en Amsterdam. In 1999 publiceerde hij een boek over Europese vraagstukken getiteld Het Europese wiel (Van Gorcum), met een voorwoord van mr. J.L. Heldring. In 2005/6 was Van Schijndel VVD-woordvoerder politie in de Tweede Kamer. Hij nam het initiatief voor een extra bevoegdheid van de burgemeester tegen overlast door hangjongeren (thans artikel 172a Gemeentewet). In 2017 sloot hij zich aan bij Forum voor Democratie (FVD). Het jaar daarop werd hij in Amsterdam verkozen in de gemeenteraad.
 50. Dr. Paul Frentrop (1954) is lid van de Eerste Kamer namens Forum voor Democratie. Voordien is hij altijd in de journalistiek en in de financiële sector actief geweest. Daarna werd hij lhoogleraar Corporate Governance & Capital Markets. Hij heeft tal van artikelen en boeken gepubliceerd, onder andere over de Verenigde Oost-Indische Compagnie.