Onze mooie hoofdstad zucht onder wanbeleid

FVD Amsterdam is inmiddels over de helft van onze eerste termijn in de Amsterdamse gemeenteraad. Samen met mijn strijdmakker, mede-raadslid Kevin Kreuger, en ons geweldige team bevind ik mij namens FVD nu al meer dan twee jaar in het hol van de politiek correcte, linkse leeuw. Nouja, leeuw…

Het is een wat tandeloos, veganistisch beestje, het monster dat de macht heeft in uw hoofdstad, onder de bezielende leiding van de onverkozen karteltijger mevrouw Halsema. Maar desalniettemin, voor ons is de linkse overmacht een geduchte opponent. Het beleid in onze stad is misschien soft en lachwekkend, de gevolgen voor Amsterdammers - en voor heel Nederland! - zijn dat niet.

Leest u even mee. Onder dwang dient de stad van het gas af te gaan, ‘diversiteit’ is verplicht en ambtenaren moeten daarvoor op malle cursussen met videospelletjes, illegalen worden gratis gehuisvest en verzorgd. De woningnood is enorm maar de bouw is verlamd door regelzucht, voorrang voor statushouders en sociale huurquota. Autobezit kost een fortuin maar automobiliteit wordt evengoed vrijwel onmogelijk gemaakt. De aanpak van misdaad is softer dan soft, krakers kunnen hun gang gaan, complete wijken zijn geïslamiseerd en gesegregeerd. Honderden kilometers kademuren staan na decennia verwaarlozing door links stadsbestuur op instorten, wel worden er bakken met geld verspild aan linkse hobbies als vlogcursussen en yoga voor illegalen. Kortom, onze mooie hoofdstad zucht onder wanbeleid.

En daar hebben mensen buiten Amsterdam ook last van: de Rijksoverheid betaalt miljarden mee aan de Amsterdamse begroting. Zeker met de gevolgen van de coronacrisis zal heel Nederland dat voelen, het college van GroenLinks, D66, PvdA en SP heeft al aangekondigd bij het Rijk te gaan aankloppen voor extra geld, maar weigert bijvoorbeeld de peperdure en zinloze aardgasvrij-plannen te schrappen. De huizenmarkt wordt tot ver buiten de stad verziekt door de woningnood die niet adequaat wordt aangepakt. Amsterdam is een magneet voor al dan niet illegale migranten en het dwingende ‘vooroplopen’ in allerlei diversiteitsgeneuzel en klimaatonzin zal in een oogwenk ook de norm worden in Delfzijl, Tilburg of Goes.

Daarom is het van belang dat ook in Amsterdam, juist in Amsterdam, het FVD-geluid klinkt. En dat het gezond verstand er een stem heeft. In een stad waar de VVD volledig meegaat in de GroenLinkse klimaatplannen en uitspraken doet als ‘hoe meer asielzoekers, hoe beter’ zijn weldenkende burgers zonder FVD aan de goden overgeleverd. De hoofdstad is uiteindelijk toch een beetje van alle Nederlanders, en sowieso, zoals ik hierboven uiteenzette, draaien alle Nederlanders er voor op als het stadsbestuur er een potje van maakt. De vraag die wij het meest krijgen is: maar hoe houden jullie het vól, in dat gekkenhuis?

Het antwoord is simpel: wij zorgen goed voor de stad. En voor elkaar. Maar ook voor het gezonde tegengeluid in een stad die steeds verder afglijdt in neomarxistische kolder.

Annabel Nanninga
Fractievoorzitter FVD in de Amsterdamse Gemeenteraad