Johan Dessing

~~Fractievoorzitter, Schiphol, Mobiliteit, Bereikbaarheid

~~

Waarom ben je Statenlid geworden?
Ik ben politiek actief geworden omdat ik vind dat het anders moet in Nederland. Ik was altijd een passieve VVD-stemmer maar ik kon mij niet meer vinden in de koers van de VVD. Ik miste visie en daadkracht. De druppel was premier Rutte die een keer opmerkte dat visie alleen iets is voor de oogarts. Toen haakte ik af. De durf en de daadkracht en dynamiek vind ik wel bij Forum. Hier voel ik me thuis. En waarom de provincie? Een korte tijd nadat ik lid werd van Forum kreeg ik de vraag of ik interesse had om voor de provinciale politiek actief te worden. Dat leek mij wel wat.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
Het waren hectische maanden waarin het gevoel van pionieren, veel leren en saamhorigheid de boventoon voerden. Onze entree was moeizaam maar al snel hebben we een plek veroverd in de provinciale organisatie. Eerst was er verwondering over waar het allemaal over ging en naarmate de kennis groter werd hebben we met deze mooie fractie toch al een aantal succesjes weten te behalen. De organisatie staat goed in de steigers, iedereen is van goede wil en we staan duidelijk op de kaart. Het is mooi om te zien hoe iedereen zijn en haar steentje daar aan bijdraagt en hoe iedereen langzaam groeit in zijn rol. Zelf ben ik nog lerende en zoekende over mijn inhoudelijke bijdrage en hoe bijvoorbeeld bij interrupties goed inhoudelijk weerwoord te geven. Dat is voor de komende tijd mijn persoonlijke uitdaging. Ik kijk dus terug met een gevoel van trots wat er al is bereikt en waar we nu als fractie staan.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
Ik vind het belangrijk om te werken aan een stabiele en goede fractie. We zijn nu vooral aan het opbouwen en pionieren. Op de lange termijn zijn wij een professionele organisatie ingebed in de landelijke organisatie. Met Statenleden die in hun kracht staan en als woordvoerder hun onderwerpen beheersen. Nu is er eigenlijk al een heel goede teamspirit. Na de zomer zullen we vanuit onze kracht onze inbreng hebben in de provincie. Ons stempel drukken op de agenda. Tegengas geven tegen het huidige klimaatbeleid, anders wordt straks de hele provincie volgeplempt met zonne-energiecentrales en windturbines. En we willen ons inzetten voor die thema's die de VVD in het coalitieakkoord heeft gekregen, een betere infrastructuur in Noord-Holland: aansluiting A8-A9, ondertunneling Broek in Waterland en een betere infrastructuur in de kop van Noord-Holland.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
Ik wandel graag door Duin en Kruidberg richting het strand. Dit is een plek in de drukke Randstad waar je nog rust vindt en je de mooiste wandelingen kunt maken.

Over Johan:
Johan Dessing (1965) is fractievoorzitter voor FVD in de provincie Noord-Holland. Hij is getrouwd, heeft een zoon en woont in Zaandam. Johan heeft ruime ervaring in de luchtvaart als cursusmanager, opleidingsexpert en outbound planner / assistent luchtverkeersleider in de verkeerstoren van Schiphol. Hij gaat zich inzetten voor bereikbaarheid en de infrastructuur rondom een nieuwe nationale luchthaven in zee. Naast Statenlid is hij ook senator in de Eerste Kamer.

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419868/Johan_Dessing.jpeg?1586419868

|

Joyce Vastenhouw

~~Vice-fractievoorzitter, Economie, Financiën, Bestuur

~~

Waarom ben je Statenlid geworden?
Ongeveer drie maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen zag ik FVD voorbij komen in de media. "Wat een krachtig geluid", dacht ik. Inmiddels had ik redelijk wat indrukken en ervaringen in de maatschappij opgedaan. Het geluid sloot haarfijn aan bij mijn politieke overtuiging. Op dat moment ging ik mij verder verdiepen in de standpunten. Nog niet eerder voelde ik mij zo sterk vertegenwoordigd.  Al snel kon ik mij aansluiten bij een campagneteam. Toen de oproep voor potentieel Statenleden verscheen, ben ik goed gaan nadenken. Tijdens een van de bijeenkomsten vroeg een van de selecteurs binnen FVD: "Heb je tijd om Statenlid te zijn?" Ik antwoordde met een 'ja', want het is een eer om iets voor de maatschappij te kunnen betekenen. Daadwerkelijk bijdragen aan meer directe democratie, meer beweegruimte en minder regeldruk voor ondernemers, maar bovenal een Nederland waarin ik mijn kinderen wil zien opgroeien.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
Tijdens de afgelopen weken heb ik getracht te doorzien wat voor spelletjes er in de provinciale politiek worden gespeeld. Het contrast is groot. Sommige politici zijn idealistisch gedreven en staan niet meer open voor andere denkbeelden en weer andere spreken woorden uit, zonder dat er betekenis te bekennen valt. Dan is de gedachte aan onze achterban, de reden dat ik daar nu in de Staten mag opereren, fenomenaal. Wat voor onze achterban belangrijk is, dáár doen we het voor. En eigenlijk denk ik dat andere partijen dit vergeten zijn, maar dat wij als FVD het bewustzijn van deze kernreden wel uitstralen. Het kan niet anders dan dat dit aanstekelijk werkt.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
De eerstkomende maanden wil ik mij verder verdiepen in provinciaal belangrijke thema's binnen mijn portefeuille. Dat is economie, financiën en bestuur. Het is belangrijk dat het provinciale referendum meer bekendheid krijgt. Wellicht zijn er wel inwoners van Noord-Holland die een referendum nodig vinden. Bijvoorbeeld op onderwerpen als stikstofbeleid of windturbines in Noord-Holland. Daarnaast wil ik me verdiepen in de zin en onzin van subsidies. Met name de subsidies gericht op ondernemers. Het moet namelijk niet zo zijn dat je alleen subsidie ontvangt wanneer je 'klimaatneutraal' of 'circulair' op je bedrijfsbus plakt. En wat te denken van de Formule 1 die naar Zandvoort komt. Het zou raar zijn als de provincie wel festivals sponsort, maar de Formule 1, met een potentiële groei impact voor de hele regio, dwarsboomt. De Noord-Hollander kan op deze fronten mijn inzet verwachten en mij benaderen, want dit is iets wat ik zeker niet alleen kan.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
Ik ben geboren in ziekenhuis de Mariastichting te Haarlem en getogen in het prachtige Zandvoort. Aan het strand van Zandvoort kom ik tot rust. Ik kijk graag naar de golven en herken de geur. Het strand heeft tevens een historische waarde, want mijn grootouders van zowel de kant van mijn vader als van mijn moeder brachten hier als ondernemer of werknemer veel tijd door. Het heeft mij ontelbaar mooie herinneringen gebracht.

Over Joyce:
Joyce Vastenhouw (1988) is Statenlid voor FVD in de provincie Noord-Holland. Zij heeft een partner, twee zonen en woont in Ilpendam. Joyce runt een MKB bedrijf in personeelszaken voor horeca. Hierover schreef zij in 2019 een boek 'Binden en Boeien op de kaart'. Regelmatig schrijft zij in de branche eigen vakbladen. Naast deze opgebouwde kennis en kunde volgde zij een muziekopleiding en ook nu studeert zij in de avonduren om uiteindelijk de master organisatiepsychologie af te ronden.

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419882/Joyce_Vastenhouw.jpeg?1586419882

|

Ralf Dekker

~~Statenlid, Economie, Financiën, Bestuur, Ruimte, Klimaat

~~

Waarom ben je Statenlid geworden?
Ik ben actief geworden bij Forum voor Democratie omdat ik het gevoel had dat ik meer moest doen dan alleen maar commentaar leveren. Ik heb toen geopteerd voor de provincie omdat het veel over wonen, klimaat en energie gaat. Dit zijn onderwerpen die ik belangrijk vind. Bovendien wilde ik niet meteen in de hectiek van de landelijke politiek belanden. Even leren hoe de politieke wereld werkt.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
Het is me goed bevallen. De onderwerpen zijn interessant, de discussies redelijk inhoudelijk en de mensen van mijn fractie zijn heterogeen maar wel gelijkgestemd. Voor mij begint het te wennen en de fractie begint aardig te functioneren, terwijl bijna niemand enige politieke ervaring had.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
Voor de komende periode wil ik persoonlijk leren om me soepel door de procedures van de provincie te kunnen bewegen, constructief om te gaan met andere fracties en waar mogelijk als fractie zinvolle deals te sluiten over bepaalde onderwerpen. We moeten realistisch blijven. Het belangrijk bijbuigen van het beleid zal waarschijnlijk niet lukken vanuit de oppositie. Maar samen met CDA kunnen we misschien hier en daar wat druk zetten om de VVD en D66 te bewegen tot enig realisme. Bovendien kunnen we deze tijd benutten om de partij in de provincie bij de kiezers op de kaart te zetten.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
Ik ken de directe omgeving van Amsterdam het beste. Alles wat onder fietsbereik is en terug in één dag. De kop van Noord-Holland en Texel moet ik echt nog verkennen. Tot nu toe vind ik Marken en Volendam het leukst. Maar ook een visje eten in IJmuiden doe ik graag.

Over Ralf:
Ralf Dekker is in 2017 op zijn 60ste gestopt met full-time werken. De laatste dertig jaar had hij dat gedaan bij Rabobank en daarvoor nog een paar andere baantjes. Nu is hij behalve bij de Staten actief bij FVD in verschillende functies, in het runnen van een b&b en met een commissariaat. Sinds 8 jaar woont hij samen met zijn tweede vrouw met wie hij per fiets de provincie verkent. Zijn twee kinderen en drie van haar wonen allen in Amsterdam en die zien ze dus regelmatig.

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419890/Ralf_Dekker.jpeg?1586419890

|

Eric Jensen

~~Statenlid, Ruimte, Wonen, Klimaat, Bestuur

~~

Waarom ben je Statenlid geworden?
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in politiek, zelfs als kind. Dat werd alleen maar meer toen ik docent maatschappijleer werd. Sinds 2001 begon ik me steeds meer zorgen te maken over de kant die Nederland en Europa opgaan: terrorisme, de aftakelende verzorgingsstaat, overdracht van soevereiniteit aan de EU, criminaliteit en integratie. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik bij FVD uitkwam, aangezien zij de enigen waren die mij, voor mijn gevoel, vertegenwoordigen. Mij opgeven om me actief in te zetten als Statenlid was dan ook een logisch vervolg: mijn vrouw zei al snel: "Als je het belangrijk genoeg vindt en je bent het eens met Baudet dat er iets moet veranderen in Nederland, dan moet je het gewoon doen!" En ze had gelijk want zo simpel is het: aan de zijlijn staan, klagen en niets doen om iets beter te maken is zinloos. Dus ik heb me aangemeld en enkele gesprekken met Thierry Baudet en een verkiezing later zit ik hier nu.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
Het is een ontzettend hectische, spannende, leerzame, vermoeiende, verwarrende ervaring. Maar ook ontzettend leuk: ik verheug me iedere keer op de bijeenkomsten in de PS, de commissies en sowieso op het contact met mijn collega's in de fractie. Zelden heb ik met zulke leuke, toegewijde, serieuze, ontspannen en hardwerkende collega's gewerkt. Iedereen zet zich in, helpt een ander waar nodig, levert wijze raad; tegelijk is het nooit te zwaar op de hand, ook al gaat het soms over heel belangrijke zaken: Forum-mensen zijn van nature optimistisch en niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en er wordt veel gelachen. Los van mijn collega Statenleden: we hebben drie fantastische fractiemedewerkers die ons ondersteunen en veel werk uit handen nemen. Dat is fijn, want er kwam en komt soms ontzettend veel informatie onze kant op, over procedures binnen de PS, maar ook inhoudelijk is het veel om te verwerken. Gelukkig ondersteunt de griffie van de provincie ons ook uitermate efficiënt. Kortom: ondanks de hectiek, voelt het Statenwerk en Forum als een warm bad; ik heb er geen seconde spijt van dat ik hier aan ben begonnen en het voelt als een eer om als Statenlid de bevolking van Noord-Holland te mogen vertegenwoordigen.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
Ik zou het mooi vinden als, over vier jaar, de bevolking van Noord-Holland wat meer het gevoel heeft dat de politiek ze serieus neemt. Als het achterstallig onderhoud aan de infrastructuur is afgerond, als we meer aan bereikbaarheid hebben gedaan, de woningnood iets is afgenomen en er eindelijk weer huizen voor starters en gezinnen zijn gebouwd. Als ons cultureel erfgoed er beter verzorgd bij ligt en we zijn begonnen met het ontmantelen van die vreselijke, horizon vervuilende windturbines en zonnepanelen-parken en in plaats daarvan er een onderzoek is gedaan waar en wanneer we in Noord-Holland eindelijk een kerncentrale kunnen bouwen. Als daar iets van is terechtgekomen, zal ik heel tevreden zijn.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
Dat is een lastige vraag: als geboren Amsterdammer zeg ik natuurlijk de Westertoren en de grachten! Maar als inwoner van de Haarlemmermeer, denk ik toch aan de eeuwenoude polders in het gebied tussen Haarlem, Spaarndam en Spaarnwoude. Maar het allermooiste vind ik Amstelland: hoe de Amstel als een klein riviertje door prachtig polderlandschap meandert, tot het langzaam een grote rivier wordt, zodra het Amsterdam binnenkomt. Ik vind het heerlijk om op een mooie dag, ongeacht het seizoen, in dat gebied rond te lopen en te rijden. Sowieso realiseer ik me het laatste half jaar hoe ontzettend mooi onze provincie is; Nederland is heel fijn, maar wij wonen in de mooiste provincie, durf ik te stellen.

Over Eric:
Eric Jensen is getrouwd met Jessica en heeft een dochter Claire (11) en een zoon Maurits (3). Samen wonen ze in Halfweg-Zwanenburg. Eric is leraar Maatschappijleer op een ROC in Amsterdam, echter voor hij in het onderwijs kwam, heeft hij jarenlang in het bank- en effectenwezen gewerkt waarvan enkele jaren in het buitenland. In zijn vrije tijd leest hij veel, maar soms (te vaak) komt Netflix ertussen. Verder fietst hij graag, is hij een redelijk goede kok en is hij vaak te vinden langs het hockeyveld om zijn dochter aan te moedigen.

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419899/Eric_Jensen.jpeg?1586419899

|

Annabel Nanninga

~~Statenlid, Economie, Financiën, Bestuur,

~~

Waarom ben je Statenlid geworden?
Deze eer heb ik te danken aan de Noord-Hollandse kiezer; ik stond eigenlijk als lijstduwer op de lijst maar ben met voorkeursstemmen gekozen en heb besloten de zetel in Noord-Holland met trost en dankbaarheid aan te nemen.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
Een geweldig team van Statenleden en medewerkers zijn meteen vanaf de start intensief aan de slag gegaan voor de Noord-Hollanders. Terwijl de fractie natuurlijk nog volop wordt opgebouwd en we als nieuwelingen elke dag leren in en over de provincie. Mooi om daar deel van uit te maken en FVD in onze provincie op de kaart te zetten.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
Forum is een brede beweging, die drijft op de ervaring en input van onze kiezers. Ik wil Noord-Hollanders bereiken en betrekken bij hun provincie. De provincie is voor veel mensen nog wat abstract. Als over 4 jaar onze fractie volop wordt gevonden een aangesproken door de inwoners, mensen voor wie wij hier zitten en wij hun gezicht en stem hier kunnen zijn in zaken die iedereen aangaan, hebben we wat mij betreft een prima eerste termijn er op zitten en een sterk mandaat voor de toekomst.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
Als geboren en getogen Amsterdammer zou het natuurlijk flauw zijn om 'Amsterdam' te zeggen. Ik kies voor het centum van Weesp, een prachtig oud stadje waar ik in mijn kinderjaren veel tijd heb doorgebracht. Het heeft een oud-Hollandse sfeer, een gevoel van gemeenschap en geschiedenis.

Over Annabel:
Annabel Nanninga woont samen met haar vriend en 3 katten in Amsterdam Oost, haar twee dochters zijn uit huis en studeren. Annabel haar missie is Nederland weer het mooie land maken dat het kan en zou moeten zijn; daar werkt zij vol overgave aan samen met alle FVD-ers die deze missie delen. Dat doet zij niet alleen hier in de Staten, maar ook in de Eerste Kamer en als fractievoorzitter van FVD Amsterdam.

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419908/Annabel_Nanninga.jpeg?1586419908

|

Gerard Köhler

~~

Statenlid, Kop van Noord-Holland, Ruimte, Wonen, Klimaat

~~

Waarom ben je Statenlid geworden?
Omdat ik al eerder ondersteunend werk voor FVD had gedaan en ik ook op de lijst stond voor gemeenteraadsverkiezingen Amsterdam, was dit een logisch vervolg. Op mijn verzoek wel op een onverkiesbare plek. Ik had er ook niet op gerekend Statenlid te worden. Maar nu het zo is zet ik me in voor met name de kop van Noord-Holland. Ik ben daar geboren en getogen en pak meerdere actuele dossiers op. Inmiddels heb ik een blog gemaakt waarop mijn activiteiten zijn te volgen.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
De eerste maanden was echt wennen. Aan de fractie maar ook aan de andere fracties en vooral de procedures. Inmiddels voel ik me goed thuis en heb wel een nuttig intern netwerk opgebouwd. Ik won de quiz over Noord-Holland tijdens het Statenweekend. Dat was natuurlijk mooi, maar ik vond eigenlijk sowieso dat iemand van FVD zo'n quiz hoorde te winnen. Ik heb tijdens datzelfde weekend een rondleiding verzorgd voor alle Statenleden door de dorpjes Schoorl en Bergen. Dat werd gewaardeerd en ik denk dat dit geholpen heeft bij een motie over monumentenbeheer die tot verassing van alles en iedereen werd aangenomen. Het was een spannende uitslag: 27 - 25. Dat was wel een hoogtepunt achteraf gezien.Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
Dat er door Gedeputeerde Staten met een realistische en pragmatische blik naar de desastreuze PAS maatregelen wordt gekeken. En dat we de ondernemingszin binnen de provincie Noord-Holland stimuleren in plaats van compleet lamleggen.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
De Philisteinse polder. Zie mijn interview (blz.28) in 'Schakels'.

Over Gerard Köhler

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419916/Gerard_Ko%CC%88hler.jpeg?1586419916

|

Ivo Mantel

~~Statenlid, Natuur, Landbouw, Gezondheid

~~

Waarom ben je Statenlid geworden?
Na deelname aan de Zomerschool van het Renaissance Instituut, werd voor mij bevestigd dat ik mij thuis voel in de visie van het Forum voor Democratie. We moeten ons weer trots mogen voelen op wie wij zijn en waar we vandaan komen. Maar nog belangrijker: waar we naartoe willen. Ik mis bij de gevestigde politieke partijen een toekomstvisie. Ik zie dagelijks dat onze maatschappij in negatieve zin verandert. De massale ongecontroleerde immigratie breekt ons op en zet onze verzorgingsstaat onder grote druk. Onze voorouders hebben dit land door vele generaties opgebouwd, we kunnen en mogen niet langs de zijlijn blijven toekijken hoe we dit in korte tijd weggeven.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
Intens. Nadat wij met onze fractie onze eerste stappen in het Provinciehuis hebben gezet, zijn we direct begonnen met uitbouwen van onze beweging. We hebben in korte tijd een groot netwerk opgebouwd van mensen in allerlei beroepsgroepen die ons kunnen ondersteunen in het uitvoeren van onze visie. Ondertussen hebben we in de weken na het zomerreces een aantal duidelijke statements afgegeven, in zowel de commissies als de Statenvergaderingen. We zijn een hechte groep FVD-ers die serieus aan de slag zijn gegaan.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
Stevig oppositie voeren met een duidelijk FVD geluid. Wij willen inspraak voor de bewoners van Noord-Holland door middel van referenda. Ook willen we zo snel mogelijk beginnen met de bouw van betaalbare middenklasse woningen. Om dit te bereiken moeten we stoppen met het eindeloos subsidiëren van zogenaamde 'klimaat' projecten. Vanuit de commissie NLG (natuur, landbouw en gezondheid) maak ik mij hard voor onze agrariërs. Geboren en getogen in Westfriesland, als zoon van een bollenkweker, weet ik waar deze mensen tegenaan lopen; regelzucht. Agrariërs moeten gewoon weer agrariër kunnen zijn zonder teveel bemoeienis van de overheid.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
Tussen Hoogkarspel en Enkhuizen ligt een prachtig stuk natuurgebied, ook wel bekend als 'de Weelen'. Er ligt een mooie vaarroute die je door de polder van Westfriesland rondleidt. In de zomer is het een mooie plek voor recreatie en gezelligheid.

Over Ivo:
Ivo Mantel (1989) is geboren en getogen in Hoogkarspel. Sinds twee jaar woont hij samen met zijn vriendin. Nadat hij de middelbare school heeft verlaten ging hij in dienst bij de Koninklijke Luchtmacht. Na het succesvol afronden van de militaire opleiding maakte hij de overstap naar de politie Amsterdam. Na afronding van de opleiding tot agent, werd hij werkzaam op een flexibele eenheid die door heel Amsterdam wordt ingezet. Na zijn bevordering tot hoofdagent kreeg hij een vaste aanstelling op het Wallengebied. Het meest bekende, legendarische stukje van Amsterdam waar hij tot op de dag van vandaag de gekste dingen meemaakt.

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419924/Ivo_Mantel.jpeg?1586419924

|

Daniël van den Berg

~~Statenlid, Ruimte, Wonen, Klimaat, Mobiliteit, Bereikbaarheid

~~

Waarom ben je Statenlid geworden?

Dat ik nu Statenlid ben is een uit de hand gelopen hobby. Al vanaf mijn twaalfde jaar volgde ik wat er in de Tweede Kamer gebeurde, de verkiezingen en de opkomst van Pim Fortuyn. Met name onderwerpen als duurzaamheid, klimaat, immigratie, en veiligheid hebben mijn belangstelling. Met veiligheid was en ben ik ook bezig in mijn werk. Toen Forum voor Democratie werd opgericht heb ik mij al snel aangemeld als lid en heb ik meegeholpen bij de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daarna heb ik in 2018 meegedaan met de Winterschool van Forum (over klimaat, energie en duurzaamheid) en mij aangemeld als kandidaat voor de provinciale verkiezingen. Ik vind het belangrijk dat ook in de provinciale politiek het geluid van Forum voor Democratie, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat en energie, gehoord wordt. Maar het belangrijkste is: mijn inzet voor de maatschappij.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
In het begin was het heel onwerkelijk! We hebben een groot mandaat meegekregen van de kiezer. Dat betekent dat we serieus werk te doen hebben. En die verantwoordelijkheid, die voel ik wel. Nadat we gestart waren kwam er een hoop op ons af. Binnen een korte tijd moesten wij ons meester maken van dossiers, de fractie opbouwen, wennen, de procedures leren kennen en dat kostte best wat tijd per week. Je merkt dat het druk is, ik besteed zo'n 23 uur per week aan de Staten, naast mijn full-time baan en gezin. Maar ik besefte tijdens mijn maidenspeech, en de speeches daarna, dat dit mijn hobby is. Dit is mijn drive en ik geniet er volop van. Ons is de kans aangereikt om wezenlijk iets te betekenen voor onze inwoners. Wat een eer en plicht tegelijkertijd.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
Ik wil de komende 4 jaar dicht bij de inwoners van de provincie komen, en horen welke richting zij op willen gaan. Het belang van hen, dat staat centraal. Daarnaast heb ik mij vastgebeten in de dossiers klimaat, energie en duurzaamheid. Ik ben een groot voorstander van duurzaamheid, maar waar we nu heengaan, dat is van de zotte. Biomassa uit houtkap is niet duurzaam. Miljoenen tegen getijdenstroom aangooien, het werkt niet. We kunnen een hoop doen voor onze luchtkwaliteit, zonder in te hoeven boeten op onze welvaart. Zoals het gebruik van gas, ook op de weg en op het water. Dit leidt tot meer welvaart voor onze inwoners en tegelijkertijd een betere luchtkwaliteit. Daar ga ik onder andere voor knokken!

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
Huizen en de omgeving daarvan. Het is de plek waar ik al mijn hele leven lang woon. Een gewoon dorp in een heel mooie omgeving. Je hebt er alles: de heide van de Trappenberg, een strand, de bossen, het Naarder- en Gooimeer, mijn vrienden en familie. Laatst nog heb ik rondgevaren op het Naardermeer; je kijkt je ogen uit wat mooi is het daar!

Over Daniël:
Daniël van den Berg is 28 jaar oud en sinds een jaar getrouwd met zijn vrouw Annika. Sinds juli is hij de trotse vader geworden van een dochter, Jaël. Hij is Christen en ook dat is zijn passie. De kleine dingen in het leven, die waardeert hij. Ergens een kop koffie drinken met zijn vrouw, een stuk rijden en genieten van Nederland, zondag naar de kerk en samenzijn met vrienden en familie. Daniël is begonnen bij de Koninklijke Marechaussee als Wachtmeester, dat is een militair opsporingsambtenaar, op Schiphol bij de Brigade Grensbewaking. Tegenwoordig is hij leidinggevende en coördinator in een technisch bedrijf welke de detectie- en scanapparatuur op onder andere Schiphol beheert. Een fantastische lokatie om te werken en bij te dragen aan de veiligheid op onze luchthaven.

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419934/Danie%CC%88l_van_den_Berg.jpeg?1586419934

|

Hemmie Kerklingh

~~Duo-commissielid, Mobiliteit, Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Gezondheid

~~

Waarom ben je Duo-commissielid geworden?

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Over Hemmie:
~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419942/Hemmie_Kerklingh.jpeg?1586419942
|

Kevin Kreuger

~~Fractiemedewerker, Natuur, Leefbaarheid, Gezondheid, Klimaat

~~

Waarom ben je fractiemedewerker geworden?
Ik was al actief als raadslid voor Forum voor Democratie in Amsterdam en ik ondersteun de partij graag waar nodig. In Noord-Holland ondersteun ik vooral Ivo Mantel bij de portefeuilles Natuur, Leefbaarheid en Gezondheid. Daarnaast hou ik mij ook bezig met Klimaat.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
Zeer positief. Als fractie hebben we ons in korte tijd goed ontwikkeld. Er is een goede synergie in het team. Ik vind het mooi om te zien dat een groep mensen zonder politieke ervaring zo snel zijn draai vindt op het Provinciehuis. Hoogtepunt was voor mij het stikstofdebat waar wij in de persoon van Ivo Mantel een buitengewoon sterke bijdrage hebben geleverd.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
Dat we de energietransitie in de huidige opzet zo maximaal mogelijk hebben kunnen afremmen of zelfs volledig tot stilstand hebben kunnen brengen. Daarnaast wil ik dat we een constructieve bijdrage leveren op het dossier wonen. Vooral voor starters is het momenteel heel lastig om een huis te vinden. Er moet simpelweg veel meer gebouwd worden.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
De Amstel ter hoogte van de Stopera.

Over Kevin:
Kevin Kreuger (1988) is naast fractiemedewerker in Noord-Holland ook raadslid voor Forum voor Democratie in Amsterdam. Namens de Amsterdamse fractie houdt hij zich bezig met duurzaamheid, mobiliteit, onderwijs, zorg, sport en sociale zaken. Kevin studeerde Sociologie aan de UvA, was daarna werkzaam voor onder andere Randstad en had tot juni 2019 een eigen bedrijf. Daarnaast heeft hij ook een achtergrond in de sport. Met zijn club Aristos Amsterdam kwam hij tot mei 2019 uit in de Nederlandse eredivisie (handbal).

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419951/Kevin_Kreuger.jpeg?1586419951

|

Floris van der Knoop

~~Fractiemedewerker, Social Media, Mobiliteit, Bereikbaarheid

~~

Waarom ben je fractiemedewerker geworden?
Ik zie het fractiemedewerkerschap als een mooie kans om te ervaren hoe het politieke leven er van binnen uit ziet en of het mij wel ligt. Forum voor Democratie in het bijzonder omdat ik van mening ben dat dit een partij is die ook echt luistert naar de inwoners. 'Geen woorden maar daden', dus toen na het Oekraïne-referendum FVD werd opgericht wist ik meteen dat ik mij wilde aansluiten; het werd mijn eerste lidmaatschap van een politieke partij. De aanstekelijke bevlogenheid van Thierry in zijn handelen met daar tegenover het flagrante dedain waarmee de gevestigde orde onze partij nog steeds bejegent bevestigen mij dat ik de juiste beslissing heb genomen mij actief in te gaan zetten voor de partij.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
In een woord TOP. En wat een team! Naast onze gelijkgezindheid op politiek vlak zijn wij alle twaalf heel verschillende karakters. Binnen onze fractie daarentegen vullen we elkaar goed aan. De andere fracties kijken met verbazing naar hoe actief wij deelnemen aan de Provinciale Staten en zoeken zelfs toenadering. Ons enthousiasme lijkt aanstekelijk te werken! Kevin is een goede leermeester en een schat aan kennis vanuit zijn functie als raadslid in Amsterdam. Joyce is een goede aanjager, Annabel een socialmedia-mastodont, Gerard een PR-talent en Johan een alleskunner. Daniël onze benjamin is het enthousiasme zelve en de rest natuurlijk ook. Niet alleen zijn wij fractiegenoten, ik kan nu al zeggen dat we vrienden zijn. Hier is de uitnodiging van ons allen voor Eric zijn 50ste verjaardag een mooi voorbeeld van.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
Wat ik graag zou willen zien is dat wij als partij op onze merites worden beoordeeld, niet alleen binnen de provincie maar ook landelijk. We zijn ondanks de mainstream media met een achterstand begonnen en moeten een inhaalrace doen. Er heerst in Nederland nog steeds een gevoel dat het 'not done' is om op Forum te stemmen, laat staan er voor uit komen dat je FVD-er bent. Wel merk ik dat het de goede kant op gaat en ik kan eenieder aanraden met een glimlach uit de kast te komen; borst vooruit, kin omhoog en met een rechte rug het gesprek aangaan. Zoals ik al eerder aangaf: in de provincie werkt het aanstekelijk en daardoor ben ik overtuigd dat de partij van de liefde binnenkort ook de harten van alle Nederlanders gaat veroveren.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
In het Noord-Hollands Duinreservaat is er een laar, welke zich na een lange fietstocht als een oase van stilte manifesteert. Als je dan een verkoelende versnapering nuttigt op het terras van 'Gasterij Kruisberg' aan de bosrand, ben je waarlijk in de hemel op aarde.

Over Floris:
Floris van der Knoop (1977), geboren in de Mariastichting te Haarlem als oudste uit een gezin van drie, heeft als lagere schoolkind van expat-ouders in Singapore al veel van de wereld gezien. Toen Floris twaalf was verhuisde zijn familie terug naar Nederland, tot zijn ontsteltenis naar een landhuis te Bloemendaal. Hij had zich van wonen in Nederland iets anders had voorgesteld: in een gezellige rijtjeshuis-buurt waar iedereen bij elkaar de deur platloopt. Dat hij liever bij vriendjes ging spelen dan bij hem thuis was hier een gevolg van. Hij kwam in aanraking met de joie-de-vivre van de volksbuurtbewoners en dit lag hem wel; het praten over en kunnen genieten van de kleine dingen des levens. Genoemde volksbuurten zijn veel vatbaarder voor de negatieve gevolgen van de massa-immigratie. De bewoners zien letterlijk het straatbeeld veranderen en kunnen om financiële redenen vaak niet verhuizen naar een andere buurt. Na 10 jaar in de thuiszorg als cliëntmanager onze zwakkeren der samenleving geholpen te hebben wil Floris nu wat betekenen voor alle Nederlanders. Woonachtig in Zandvoort, verdeelt hij zijn tijd tussen social-mediawerk voor de fractie, koffie drinken bij zijn lieve buurvrouw van 84, hardlopen door de duinen en tijd doorbrengen met familie.

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419958/Floris_van_der_Knoop.jpeg?1586419958

|

Wolter Wierda

~~Fractiemedewerker, Legal, Economie, Financiën, Bestuur, Ruimte, Wonen

~~

Waarom ben je fractiemedewerker geworden?
Reeds vanaf jonge leeftijd ben ik politiek geïnteresseerd. Later raakte ik meer en meer doordrongen van de zeer penibele situatie van ons land. Toen in 2017 FvD als politieke partij op poten werd gezet - het Oekraïne-referendum droeg ik al een warm hart toe - voelde ik mij voor het eerst vertegenwoordigd: een geweldig gevoel, dat velen met mij in Nederland voordien ontbeerden. De liefde voor ons prachtige land, in combinatie met het onbegrijpelijke bestuur van de afgelopen decennia, bracht mij uiteindelijk als vanzelfsprekend bij deze partij. Dit alles, gesterkt door politieke hartstocht, de wil tot het steunen van onze mooie partij, en het leveren van een bijdrage aan de noodzakelijke verandering van ons land. Met verve ondersteunen wij dan ook de fractie in Noord-Holland, waar ik zelf - onder andere - veelal de politiek-juridische kwesties oppak.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 6 maanden?
Sinds afgelopen zomer ben ik betrokken bij de fractie Noord-Holland, en ik kan met recht zeggen dat het een geweldig gevoel is met zo'n belangrijk en nobel project bezig te zijn. Om dit vervolgens te doen in een team van geweldige mensen - die dit werk stuk voor stuk doen vanuit overtuiging en een hart voor de provincie - maakt het nóg mooier. Dit is op zichzelf al een groot contrast met het opportunisme aan de linkerkant van de politiek. Onze gemêleerde fractie is een bijzondere weerspiegeling van de Noord-Hollandse (en Nederlandse) maatschappij: de één heeft een geologische achtergrond, de ander staat midden in de maatschappij als politieagent, weer een ander is onderneemster, werkt als luchtverkeersleider; voor een universiteit; bij de marechaussee of is docent. Het is deze diversiteit die ons zo verbonden maakt met de provincie en zijn inwoners. Het is niets minder dan een eer om ons in te zetten voor het beschermen en verbeteren van onze mooie provincie; de kers op de taart is om dit alles te doen in één van de mooiste steden van Nederland: Haarlem.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?
De Noord-Hollandse burger heeft ons bij de verkiezingen een groot vertrouwen gegeven en voorop staat voor ons dat wij dit vertrouwen willen waarmaken. Onze partij staat voor brede veranderingen; het is zaak het typische FvD-geluid te vertalen naar provinciaal niveau. Wij willen de Noord-Hollander daarbij laten zien dat we er voor hem / haar zijn en dat wij diens zorgen delen. Op bepaalde dossiers hebben wij, in ons prille bestaan in de Provinciale Staten, onze tanden reeds stevig laten zien, en dit zullen wij blijven doen, met de scherpte en vechtlust die men van FvD gewend is. Provinciale aangelegenheden zoals de woningnood, mobiliteit en bestuur zijn daarbij dossiers die onze speciale aandacht hebben. Kortom: wij willen Noord-Holland de komende vier jaar een FvD-stempel geven, breken met identiteitspolitiek, een tegengeluid zijn in de klimaat-gekte, een vuist maken tegen oprukkende windturbines, gemaakte 'crises' en andere luchtbellen doorprikken, en kritisch blijven op de vele andere kostbare linkse thema's. Ook willen wij een lans breken voor de hardwerkende Noord-Hollanders, onze geweldige boeren, en ons inzetten voor de vraagstukken die de Noord-Hollanders écht bezighouden. Wij zijn, tot slot, de enige partij die zich hard wil maken voor een lastenverlaging voor de Noord-Hollandse burger. Vanuit mijn eigen rol zal ik bovenop het juridische reilen en zeilen zitten, en de fractie op dit punt constant input blijven geven en scherp houden.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?
Ik ben erg gecharmeerd geraakt van Haarlem de afgelopen tijd: een kleinere - sommigen zouden zeggen: mooiere - versie van onze mooie hoofdstad, die nog niet aan schoonheid heeft ingeboet door links bestuur, onbegrijpelijke prioriteiten en algehele verloedering. Een stad met veel historie en prachtige architectuur. Ook kom ik graag aan de Noord-Hollandse kust en kan ik genieten van het mooie Noord-Hollandse landschap, de uiterwaarden en de wateren. In dat Noord-Hollandse landschap is overigens ook weer te zien hoe belangrijk de boer is.

Over Wolter:
Wolter is van huis uit jurist, ongehuwd en woont in Amsterdam. In zijn vrije tijd leest hij graag, doet aan sport en besteedt tijd aan hobby's als taal, kunst en geschiedenis. Ook speelt muziek een grote rol in zijn leven. Daarnaast reist hij graag, maakt graag tijd vrij voor vrienden en familie en kan hij erg genieten van de knusheid van een goed café, uitgebreid tafelen en een goede fles wijn. Daarbij bestelt hij de laatste tijd natuurlijk extra veel vlees.

~~https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/kantodev/pages/322/attachments/original/1586419969/Wolter_Wierda.jpeg?1586419969