Forum voor Democratie doet mee aan de verkiezingen in Maashorst! Over minder dan twee maanden kunnen de inwoners van de nieuwe fusiegemeente eindelijk kiezen voor échte verandering. Voor inspraak, voor een open en vrije samenleving. FVD stelt namelijk als enige partij een fundamenteel andere visie tegenover die van de gevestigde kartelpartijen. Er valt tijdens de aankomende herindelingsverkiezingen op 24 november dus voor het eerst écht iets te kiezen.

Om deze doelen te verwezenlijken, hebben we een fantastische lijst samengesteld!

Met veel trots presenteert FVD vandaag daarom de top 3 van de kandidatenlijst voor de herindelingsverkiezingen van Maashorst. Dit zijn de mensen die het FVD-geluid op gemeenteniveau gaan vertolken - alle klassieke FVD-thema’s, gebaseerd op de lokale behoeften van de inwoners van Landerd en Uden.

Janco Bethlehem

Janco Bethlehem (54 jaar)

“Ondernemers wordt het werken onmogelijk gemaakt, en de spontaniteit van het leven ontnomen”

Janco heeft zijn sporen verdiend bij de belastingdienst en als ondernemer in de horeca. Ook was hij teamcoach. Tot zijn hobby’s behoren motorrijden (op oldtimers) en wandelen met zijn hond door de prachtige omgeving van Maashorst. Bethlehem is zowel een harde werker als een levensgenieter. Daarom is hij fel tegenstander van de coronamaatregelen: “Ondernemers wordt het werken onmogelijk gemaakt, en de spontaniteit van het leven ontnomen.” Verder wil Bethlehem zich inzetten voor de belangen van de boer in de gemeente.

Willem van Esch

Willem van Esch (42 jaar)

“Ik wil het groene karakter van de streek voor mijn kinderen behouden”

De 42-jarige Willem is directeur van een lokaal hoveniersbedrijf, waarvoor hij nog altijd fysieke werkzaamheden verricht. Als natuurliefhebber, maar vooral als vader, is Van Esch een uitgesproken tegenstander van de klimaatgekte die het landschap in Maashorst dreigt te vernietigen: “Ik wil het groene karakter van de streek voor mijn kinderen behouden. Het échte groen: de natuur. In Maashorst mag geen plaats zijn voor zonneweides en windmolenparken.”

Marjolein van Hattem

Marjolein van Hattem (32 jaar)

“De vrijheidsbeperkende maatregelen van de overheid moeten stoppen”

Marjolein is 32 jaar en heeft een achtergrond in Human Resource Management (BSc). Als beginnende vitaliteitscoach en dans instructrice begrijpt ze dat gezondheid in de eerste plaats een persoonlijke verantwoordelijkheid is: “De vrijheidsbeperkende maatregelen van de overheid moeten stoppen. Er wordt momenteel in rap tempo afscheid genomen van de meest fundamentele burgerrechten - daar verzet ik me tegen.”

BEDANKT VOOR

UW STEM!

WIJ GAAN AAN DE SLAG.

Wat FVD wil in Maashorst

  • Fusie tussen Uden en Landerd terugdraaien
  • Invoering van een lokaal referendum om de democratie te herstellen
  • Afschaffing van de buitenproportionele coronamaatregelen, samenleving weer vrij: geen ‘testsamenleving’, geen prikbussen en geen inzet BOA’s om de discriminerende QR-code te handhaven
  • Veiligheid waarborgen: nooit op verzoek van de landelijke politiek een AZC openen
  • Woningen blijvend voorzien van betrouwbare, betaalbare energie, door ze niet gedwongen van het gas te halen
  • Beschikbare ruimte in de gemeente ten goede laten komen aan de huidige bewoners van Uden en Landerd - niet aan windmolenparken en zonneweides
Verkiezingsprogramma

Bekijk het hele FVD-verkiezingsprogramma

Download het hele programma in PDF of lees het hierboven per standpunt.