Simone Kerseboom
Fractievoorzitter

Simone Kerseboom (1984) is fractievoorzitter voor FVD in de provincie Limburg. Ze komt oorspronkelijk uit Roosendaal (Brabant), maar verhuisde op twaalfjarige leeftijd naar Zuid-Afrika. Daar promoveerde ze in de geschiedenis en is ze gespecialiseerd in de natiestaat en nationale identiteit. In 2015 keerde ze terug naar Nederland, waar ze nu als trotse Limburgse haar eigen vertaalbedrijf heeft. Simone wil zich inzetten voor het behoud van de Limburgse identiteit en het Limburgse landschap.

Bart Smeets
Statenlid Financiën Economische zaken en Bestuur

Bart Smeets (1967) is vice-fractievoorzitter voor FVD in de provincie Limburg. Hij is woonachtig in Beek en heeft 3 kinderen. Hij is werkzaam in de chemische industrie als eindverantwoordelijke voor de financiële operatie bij een internationaal opererende onderneming op Chemelot. Bart wil zich naast gedegen financieel beleid ook inzetten voor de ontwikkeling van de kenniseconomie in Limburg. Ook op gebied van veiligheid, voor zowel burgers als ook vanuit de wettelijke verplichting voor bedrijven, wil Bart zijn expertise aanwenden voor een veilig en leefbaar Limburg.

Ruby Driessen
Statenlid Financiën Economische zaken en Bestuur

Opgegroeid in het Limburgse Venlo en na een uitstapje naar Brabant voor studie weer terug in de provincie. Met een achtergrond in organisatiekunde verzorgt Ruby Driessen voor de Provinciale Staten de commissie Financiën Economie en Bestuur. Voornaamste zorg in de provincie, betrouwbaar bestuur en een aanvulling zijn voor de burger in plaats van een last.

Marcel Thewissen
Statenlid Financiën Economische zaken en Bestuur, Cultuur en Samenleving

Marcel Thewissen (1969) is geboren en opgegroeid in Eijsden, afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, vader van 3 kinderen en nu wonend in Maastricht. Als zelfstandig ondernemer en Statenlid richt hij zich met name op zelfredzaamheid van mensen, minder overheid en minder regelgeving. Hij pleit voor minder instanties, maar betere. En dan enkel die zakelijk te rechtvaardigen zijn en van aantoonbaar maatschappelijke toegevoegde waarde. Hij streeft naar minder Provinciaal geld uitgeven maar beter besteedt.

Nick Vincken
Statenlid Ruimte Landbouw en Natuur, Mobiliteit en Duurzaamheid

Nico (Nick) Vincken (1948) is geboren in Maastricht en woont nu in het Noord Limburgse Egchel. Na zijn studie (bio)chemie in Nijmegen, is hij tot 2019 als docent scheikunde en conrector werkzaam geweest in het middelbaar onderwijs. Hij is erg begaan met ons milieu. Als Statenlid probeert hij nu door middel van “sommetjes” aan te tonen dat de weg, die door het klimaatakkoord is ingeslagen, onhaalbaar en onbetaalbaar is en dat er betere wegen naar duurzaamheid zijn.

Hans Reuser
Statenlid mobiliteit, cultuur en onderwijs

Hans Reuser (1952) is op diverse niveaus binnen het onderwijs in Nederland werkzaam geweest. Daarnaast heeft hij verschillende functies in het bedrijfsleven ingevuld op het gebied van training, coaching en teamontwikkeling binnen Europa. Bestuurlijke ervaring heeft hij via stichtingen en verenigingen in Limburg mogen opdoen. Als Statenlid zal hij zich vooral voor mobiliteit, cultuur en onderwijs inzetten.

Roel Westhoff
Statenlid Ruimte, Mobiliteit, Landbouw & Natuur

Roel (1959) is zelfstandig IT architect uit Beekdaelen-Nuth. Geboren en getogen Midden-Limburger (Heythuysen). Opgeleid als bouwkundig- en bedrijfskundig ingenieur in resp. Eindhoven en Twente. Voor Forum voor Democratie komt hij op voor behoud van het mooie Limburg zonder windturbines en zonneakkers. Hij is fel tegenstander van de klimaat- en CO2 hysterie. Weggegooid geld dat beter kan worden uitgegeven aan innovatie om Limburg te stimuleren, de kracht van Limburg als toeristische trekpleister te versterken en de slogan van enige jaren geleden ‘Limburg, je zal er maar wonen’ waar te maken. Verder is hij gedreven door een afkeer van verspilling van overheidsgeld. In de breedste zin van het woord. Falende IT avonturen, kosten overschrijdende bouwprojecten en het bureaucratische ‘doolhof’ hebben zijn bijzondere aandacht. Dit kan beter…..

Kees Schaapveld
Burgercommissielid

Kees Schaapveld (1946) is burgercommissielid voor FVD in Limburg. Na een studie geneeskunde in Leiden heeft hij lang in Suriname gewerkt, en daarna in onderzoeks- en adviesfuncties in Nederland en daarbuiten. Na vestiging in het Limburgse Heuvelland studeerde hij geschiedenis in Nijmegen en promoveerde aan de Universiteit Maastricht over het ontstaan van de provincie Limburg in de Franse tijd. Kees Schaapveld zet zich in voor behoud van het Limburgse landschap inclusief een trotse agrarische sector, en verzet zich tegen soevereiniteitsverlies van Nederland aan de EU.

Kajetan Zurek
Fractiemedewerker

Kajetan Zurek is 27 jaar en woonachtig in Zuid-Limburg. Na een sociaaljuridische studie is hij cultuurwetenschappen en politicologie gaan studeren in Maastricht. Afgelopen zomer is hij dan ook afgestudeerd en sindsdien trots fractiemedewerker van FVD-Limburg. Daarnaast werkt hij nog als manager bij Starbucks Roermond. Kajetan heeft zich aangesloten bij FVD omdat hij zag dat er maar weinig dingen zijn die ons als Nederlanders verbinden. Hij vindt de Nederlandse cultuur en tradities dan ook zeer belangrijk. Bij FVD zal hij zich inzetten om deze cultuur niet langzaam te laten verdwijnen.

Ricardo Roso
Fractiemedewerker

Ricardo Roso (1989) is fractiemedewerker voor FVD in de provincie Limburg. Geboren in Geleen. Met 18 een jaar in de VS gewoond voor zijn eigen ontwikkeling en het opdoen van werkervaring in een internationale omgeving. Terug in Nederland zijn Bachelor in Business Administration gehaald. Nu werkzaam in de financiële wereld. Focust zich op het geven van gevraagd en ongevraagd advies aan de fractie.