Geostrategie

Onze geopolitiek is nog teveel gebaseerd op de doelstellingen van de Koude Oorlog. Nederland en Europa hebben echter belang bij goede (economische en diplomatieke) betrekkingen met Rusland. Het is dan ook verstandig de banden met Rusland te normaliseren. De Rusland boycot is vooral schadelijk voor onze agrarische sector.

De regime changes die in het Midden-Oosten, mede met behulp van westerse landen – tot stand zijn gekomen, hebben voor de lokale bevolking dikwijls tot een verergerde veiligheidssituatie geleid. Christenen, maar ook andere religieuze, culturele en etnische minderheden en homoseksuelen hebben het er bepaald niet altijd beter op gekregen door de ‘Arabische lente’. Maar ook Europa krijgt te maken met de bittere consequenties van de instabiele situatie aldaar: ongecontroleerde immigratie en verhoogde terreurdreiging.

Wij willen:

  1. Normalisering van de relatie met Rusland.
  2. Steun voor de positie van de Christenen in het Midden-Oosten.
  3. Non-ratificatie van het Associatieverdrag met Oekraïne.
  4. Versterking van de culturele diplomatie naar Frans model – dus vertaalde Nederlandse literatuur als relatiegeschenken op ambassades; documentaires over onze geschiedenis Engels laten ondertitelen en beschikbaar stellen op internet, enzovoorts.