FVD onder de indruk van ambities Twente Airport

De fracties van FVD Overijssel, VVD en CU hebben recent een werkbezoek gebracht aan Twente Airport. Het vliegveld wordt momenteel ingezet om vliegtuigen te parkeren die vanwege de coronacrisis aan de grond staan.

De parkeerfunctie lijkt een vliegwielfunctie te hebben voor de verdere economische ontwikkeling van het gebied. Luchtvaartmaatschappijen tonen namelijk veel belangstelling om onderhoudswerkzaamheden aan vliegtuigen te laten uitvoeren op Twente Airport. Te denken valt aan zowel het onderhoud van motoren als het vervangen en renoveren van het interieur van vliegtuigen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen zijn investeringen in onder meer de infrastructuur van het vliegveld nodig. 

FVD Overijssel, VVD en CU zijn onder de indruk van de ambities van Twente Airport en zijn vóór activiteit op de luchthaven en ook voor investeringen, mits ingegeven door goed onderbouwde business cases en met advies van extern deskundigen. Deze investeringen passen bij de ambities van de provincie en zorgt voor een boost voor de werkgelegenheid, de economie en de bedrijvigheid in de regio Twente. Naar verwachting levert het banen op, op zowel MBO- als HBO-niveau.

Gezien de onlangs door het CBS gepresenteerde krimpcijfers van de Overijsselse economie, tussen de 8% en 10%, is investeren in de economie nu hard nodig. Niet inbinden op ambities maar juist een tandje erbij als het aan de FVD, VVD en CU ligt.