De overeenkomsten en verschillen tussen FVD en VVD

Op 17 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Twijfel je tussen Forum voor Democratie en de VVD? Dit zijn de verschillen:

FVD vs VVD

Veel FVD-kiezers stemden vroeger op de VVD. Die stonden voor lagere belastingen, meer veiligheid, minder immigratie, een veilige hypotheek en betaalbaar autorijden. Toen was dat dus een logische keuze. Maar dat is veranderd.

De resultaten van 10 jaar VVD

Onder Rutte is de VVD al meer dan 10 jaar de grootste partij. De VVD brak immigratierecord na immigratierecord, met alle negatieve gevolgen van dien. De belastingen zijn alleen maar hoger geworden. Politiebureaus in de wijken zijn wegbezuinigd. De maximumsnelheid is overdag naar 100 kilometer per uur gegaan. De regeldruk voor ondernemers is alleen maar groter geworden. De hypotheekrenteaftrek wordt afgebouwd. Windmolens, die volgens Rutte “niet op wind, maar op subsidie draaien”, worden onder VVD-bestuur overal in ons landschap gebouwd. De VVD diende de peperdure Klimaatwet zelf mede in. En de VVD is nu voorstander van lockdowns, coronapaspoorten en zelfs een avondklok, waardoor mensen na 21:00 niet meer naar buiten mogen. Niet echt liberaal.

Onze plannen

Veel oude programmapunten van de VVD zijn wél veilig bij Forum voor Democratie. We willen de belastingen en de regeldruk verlagen. De middenklasse gaat er bij ons weer op vooruit. Als partij met veel ondernemers hebben we in het bijzonder aandacht voor zelfstandigen en voor het midden- en kleinbedrijf. De hypotheekrenteaftrek staat bij ons écht als een huis. De oneerlijke erf- en schenkbelasting schaffen we af.

De VVD zegt nu voorstander te zijn van kernenergie. Maar in de praktijk bouwen ze overal windmolens. Forum voor Democratie zet zich al sinds de oprichting in voor de bouw van schone kerncentrales . Ook willen we dat de maximumsnelheid op de snelweg weer minimaal 130 km/u wordt. Waar het veilig en verantwoord kan, laten we de limiet helemaal los. Niet langer behoort onze brandstof tot de duurste van Europa: het Kwartje van Kok geven we terug.

Lockdown

En het belangrijkste standpunt van dit moment: de VVD is dé lockdownpartij. Forum voor Democratie wil juist uit de lockdown. Die heeft al veel te veel schade aangericht. We moeten weer terug naar normaal. De scholen, horeca, sportscholen, stadions, musea en festivals gaan weer open.

Partijstandpunten
Onze visie voor Nederland
Lees al onze standpunten
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Ledenpas
Word lid

Voor slechts €25 per jaar maakt u deel van onze beweging

Klik hier
Thierry voor publiek