De overeenkomsten en verschillen tussen FVD en PVV

Op 17 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Twijfel je tussen Forum voor Democratie en de PVV? Dit zijn de verschillen:

Forum vs PVV

Overeenkomst

FVD en PVV zijn het op veel punten eens. We delen de wens om de massale immigratie te stoppen en om onze nationale identiteit te behouden. We willen onze grenzen weer beschermen en weer van Nederland houden. Ook willen Forum voor Democratie en de PVV beide de Europese Unie verlaten . Dat is noodzakelijk als we niet langer de pinautomaat van Zuid-Europa willen zijn en als we geen peperduur klimaatbeleid meer willen uitvoeren.

Verschil

Een heel groot verschil op dit moment is het coronastandpunt. De PVV gelooft fundamenteel dat corona een gevaarlijk virus is. De PVV zegt kritisch te zijn op het kabinet, maar stemde wel tegen een voorstel van Forum voor Democratie om nu terug te gaan naar normaal. De PVV wil niet-werkende mondkapjesplicht in stand houden en stemde voor de nieuwe corona-verkiezingswet waarmee briefstemmen nu mogelijk is gemaakt.

Forum voor Democratie wil nu terug naar het oude normaal. Inmiddels is bekend dat corona - gelukkig - slechts een risico vormt voor een hele kleine, specifieke groep. FVD wil die mensen (vrijwillig) beschermen, maar Nederland weer open. Ook is bekend dat de maatregelen geen effect hebben op de verspreiding, aantal ziekenhuisopnames en doden door het virus: de Amerikaanse staat Florida is helemaal open en heeft minder besmettingen dan veel “lockdown-staten” in de VS. Wij willen niet meer van lockdown naar lockdown, maar Nederland weer vrij.

Stem FVD op 17 maart

Partijstandpunten
Onze visie voor Nederland
Lees al onze standpunten
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Ledenpas
Word lid

Voor slechts €25 per jaar maakt u deel van onze beweging

Klik hier
Thierry voor publiek