De overeenkomsten en verschillen tussen FVD en CDA

Op 17 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Twijfel je tussen Forum voor Democratie en de CDA? Dit zijn de verschillen:

FVD vs CDA

Veel FVD-kiezers stemden vroeger op het CDA. Dat is logisch. Het CDA had voorheen ook oog voor de belangen van kiezers buiten de Randstad. Daarnaast stond het CDA voor een gebalanceerde verhouding tussen staat en markt, met een sterke gemeenschap. Maar dat is veranderd.

Het CDA in de praktijk

Het CDA zegt de Nederlandse waarden hoog in het vaandel te hebben staan. En in 2017 voerde Sybrand Buma campagne met het Nederlandse volkslied op scholen. Maar daar is niets mee gebeurd. In de praktijk is het CDA zijn identiteit steeds meer verloren. Of het nu gaat om het beschermen van de joods-christelijke waarden, of het tegengaan van de massale immigratie: het CDA heeft zijn ideologische veren afgeschud en is de bijwagen van de VVD geworden. Bovendien heeft het CDA als het erop aankwam altijd meegewerkt aan het vergroten van de macht van de Europese Unie.

Het kabinet-Rutte III is ongekend schadelijk geweest voor de agrarische sector. Ook het CDA en de ChristenUnie hebben daaraan bijgedragen. Voor boeren is een sterfhuisconstructie opgetuigd. Het beleid: uitkopen en het land gebruiken voor woningbouw of windmolens. De boekhoudkundige “stikstofcrisis” kwam daarvoor als geroepen. Het CDA stemde in met de nieuwe stikstofwet en verkwanselde het boerenbelang.

Waar wij voor staan

Waar het CDA hapert, levert Forum voor Democratie. De Nederlandse tradities en de Europese beschaving staan voor ons hoog in het vaandel. Als moderne conservatieve partij staan we voor het beschermen van de vrijheid van godsdienst (bijvoorbeeld in het onderwijs), het inperken van de massale immigratie en het stoppen van de overdracht van welvaart aan Zuid-Europa.

En we steunen de boeren in de doorgeslagen klimaatgekte. Daarom stemden we tegen de stikstofwet: in plaats daarvan willen we de stikstofregels verruimen naar Duits model. Forum voor Democratie wil boeren niet uitkopen en wegjagen, maar steunen en waarderen. Om te beginnen door rust te creëren: geen nieuwe regeltjes vanuit Den Haag.

Partijstandpunten
Onze visie voor Nederland
Lees al onze standpunten
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Ledenpas
Word lid

Voor slechts €25 per jaar maakt u deel van onze beweging

Klik hier
Thierry voor publiek