De EU noemt de euro een ‘zegening’, een munt die ‘vrede’ en ‘welvaart’ garandeert. Dat is zelfbedrog; het tegenovergestelde is het geval. De euro blijkt een ‘one size fits none’ die geen vrede, maar juist permanente ruzie en conflicten veroorzaakt. Te duur voor het Zuiden remt de euro daar de economische groei (daarom stagneert de Italiaanse economie ook al sinds de invoering van de eenheidsmunt). Ondertussen moet het Noorden tot in lengte van dagen geld overmaken naar het Zuiden omdat de ‘strenge voorwaarden’ die voor de monetaire unie zouden gelden, in de praktijk niets waard bleken te zijn.

De Italiaanse voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, heeft een kunstmatig lage rente gecreëerd om de lasten van de Italiaanse schuldenberg beheersbaar te houden. Nederlandse spaarders en gepensioneerden betalen de rekening. De pensioenpotten slinken en de opbrengsten van spaargeld worden minder. Allemaal om de Zuid-Europese spilzucht te financieren. Daar wil FVD een einde aan maken.

 

Wij willen:

  • Een referendum over de euro;

  • Stoppen met de eenheidsmunt, mogelijk samen met een aantal andere landen;

  • Geen Europees Monetair Fonds (EMF) waarin Nederland garant staat voor Zuid-Europa;

FVD heeft ruim 48.000 leden

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!

Als FVD-ER krijgt u:
  • Toegang tot alle FVD-events
  • De FVD-ledennieuwsbrief en persoonlijke FVD-ledenpas
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor campagnes en posities in onze organisatie
WORD OOK LID

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

€ 5
€ 14
€ 19
€ 38
€ 45
€ 80
€ 100
€ 140