De EU wil zich manifesteren als grootmacht in de wereld maar slaagt er niet eens in om een gemeenschappelijke opvatting te formuleren over de meest fundamentele, basale onderwerpen. Zelf daarvoor blijken de verschillen eenvoudigweg te groot. Of het nu gaat om de relatie met Rusland, om stellingname in conflicten in het Midden-Oosten, om immigratiebeleid, monetair beleid of de relatie met het Amerika van Trump; de meningen lopen telkens weer zo enorm uiteen dat totale verlamming optreedt.

Om het Europese project toch maar door te duwen en de eigen macht verder te vergroten, bepleiten Europese functionarissen nu de vorming van een ‘EU-leger’. In de hoop dat dit de eenheid dan wel zal afdwingen. En ons zal verenigen. Zo’n leger zal echter in eenzelfde fiasco uitmonden als de euro en de open grenzen. Waar onvoldoende culturele en maatschappelijke cohesie is, werkt politieke centralisatie immers averechts.

 

Wij willen:

  • Geen Europees ‘buitenlands’ beleid;

  • Nooit instemmen met de vorming van een Europees leger.

FVD heeft ruim 48.000 leden

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!

Als FVD-ER krijgt u:
  • Toegang tot alle FVD-events
  • De FVD-ledennieuwsbrief en persoonlijke FVD-ledenpas
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor campagnes en posities in onze organisatie
WORD OOK LID

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

€ 5
€ 14
€ 19
€ 38
€ 45
€ 80
€ 100
€ 140