Via de vage, eindeloos oprekbare categorie van zogeheten ‘Europese waarden’ heeft de EU een stok gecreëerd om iedere denkbare hond te slaan en zich op elk gewenst moment met alle mogelijke nationale kwesties te bemoeien. Dat hierin volkomen selectief en willekeurig wordt opgetreden - al naar gelang de machtspolitieke opportuniteit - hoeft niet te verbazen. Hongarije en Polen worden gekapitteld wegens schending van ‘Europese waarden’ wanneer zij de massale en onbegrensde immigratie die Merkel heeft veroorzaakt en toegejuicht; maar het optreden van de Spaanse politie in Catalonië wordt vergoelijkt met de term: ‘proportioneel geweld’. 

Forum voor Democratie wil deze Brusselse bemoeizucht stoppen door het smeden van intelligente allianties die tezamen ‘blokkerende minderheden’ kunnen vormen. Eurosceptische partijen zijn wellicht nog niet groot genoeg om een meerderheid te vormen, maar zijn wel een dermate grote minderheid, dat we uitbreidingsvoorstellen kunnen blokkeren, regelgeving kunnen terugdringen en bedilzucht kunnen stoppen.

 

Wij willen:

  • Het oppositie-geluid veel beter hoorbaar maken;

  • Effectieve coalities en allianties sluiten tegen EU-beleid dat ‘Meer EU’ bepleit;

  • Blokkerende minderheden organiseren tegen begrotingen en wetgeving; 

  • Geen verdere EU-uitbreiding.

FVD heeft ruim 48.000 leden

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!

Als FVD-ER krijgt u:
  • Toegang tot alle FVD-events
  • De FVD-ledennieuwsbrief en persoonlijke FVD-ledenpas
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor campagnes en posities in onze organisatie
WORD OOK LID

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

€ 5
€ 14
€ 19
€ 38
€ 45
€ 80
€ 100
€ 140