Thomas Blinde
Fractievoorzitter (WMD, Airport Eelde en Cultuur)

Thomas Blinde (1987) woont sinds 2018 samen met zijn vrouw en zoon in het prachtige Roden.  Naast Statenlid is hij projectleider bij een zorghulpmiddelenorganisatie. Hij is van nature een zeer resultaatgericht persoon die erin gelooft dat persoonlijk contact de sleutel is tot goede samenwerking. Met zijn drive en conservatieve inborst probeert hij zich hard te maken voor het algemene belang in Drenthe, zoals behoud van de mooie omgeving, een kleine overheid en een flinke economische impuls.

Hendrikus Velzing
Vicefractievoorzitter (Agrarisch, Techniek en MKB)

Hendrikus Velzing (1957) is fractievoorzitter voor FVD in de provincie Drenthe. Ondernemer Velzing was ook actief in de lokale politiek in Emmen en was in 2017 tevens FVD-kandidaat voor de Tweede Kamer. Met kennis uit de praktijk wil Velzing nu de Drentse economie een impuls geven.

JW
Statenlid (Energietransitie en klimaat)

JW Drukker (1946) was hoogleraar design en designgeschiedenis (Delft & Twente) en werkte na zijn emeritaat als gasthoogleraar in China (Beijing Jiaotong Technical University & Tsinghua University). In 2019 werd hij voor FVD gekozen als lid van de Drentse Provinciale Staten, waar hij vooral het op hol geslagen klimaatbeleid hekelt, teneinde de rampzalige gevolgen voor de Drentse bevolking tot een minimum te beperken.  

Harry Omlo
Statenlid (Financiën en economie)

Harry Omlo (1968) is getrouwd met Marjon en samen hebben ze twee prachtige dochters; Esmee van 14 jaar en Marije van 11 jaar. In 2005 zijn zij hun eigen Bruna onderneming gestart in Klazienaveen en zijn ze, na twee jaar op en neer gereden te hebben vanuit de stad Groningen, verhuisd naar Zuid-Oost Drenthe. Het werken in hun winkel, tevens PostNL, geeft hen veel plezier en brengt hen veelvuldig in contact met mensen van allerlei pluimage. Als ondernemer zijn ze altijd actief bezig met hun klanten en hun omgeving. Actief in de winkeliersvereniging, activiteiten organiseren en meedoen in het dorp, op school en bij de vereniging.  Met name vanuit de contacten met de bezoekers van de winkel wil Harry stappen zetten in de politiek. De mensen weer een stem geven die gehoord en meegewogen wordt. Bij FVD staat de kiezer en zijn keuze centraal. De verhouding tussen de mensen en de politiek herstellen. Harry dient nog wat ervaring op te doen maar aan inzet, wilskracht en daadkracht ontbreekt het hem niet. 

Rob Camies
Statenlid (Natuurbeheer, fauna- en omgevingsbeleid)

Rob Camies (1974) is een geboren Drenth en vader van vier kinderen. Een betrokken FVD lid van het allereerste moment.Hij is werkzaam als software developer en producent. Naast zijn werk is hij graag in de natuur en groot liefhebber van het Drentse landschap en de Saksische cultuur. Hij wil zich in de politiek sterk maken voor directe democratie, bestuurlijke vernieuwing en natuurbehoud.

Johnny Bos
Statenlid

Johnny Bos is een geboren Drent. Hij komt uit Assen en woont tegenwoordig in Bovensmilde. Johnny maakt zich als statenlid in Drenthe hard voor behoud van het mooie Drentse landschap en de belangen van de agrarische sector. Johnny is een commerciële man die zeer praktisch van aard is. Hij is accountmanager van beroep en als statenlid geniet hij het meest van vele werkbezoeken. Johnny is de politiek in gegaan omdat er een aantal referenda zijn genegeerd, zoals het Verdrag van Lissabon en het Oekraïne-associatieverdrag. Nu gaat hij van binnenuit werken aan een eerlijker politiek systeem dat daadwerkelijk recht doet aan de verkiezingsuitslag. In zijn vrije hecht Johnny veel waarde aan zijn familie & vrienden en brengt hij met hun zijn tijd door.